Credinta actioneaza

0
52

O fabula veche, vorbeste despre un om care mergînd prin padure, a vazut o vulpe fara picioare. S-a întrebat : cum de-a supravetuit în aceasta situatie ? A observat însa ca un tigru îi aducea vînat în fiecare zi ! Tigru mînca din vînat cît îi trebuia si lasa restul pentru vulpe. În ziua urmatoare s-e repeta acelasi lucru !

Vazînd aceasta , omul a slavit pe Dumnezeu pentru felul cum a purtat de grija vulpii si si-a zis : Voi sta si eu într-un colt si voi astepta ca Dumnezeu sa-mi poarte si mie de grija de hrana , asa cum a facut-o pentru vulpe .

A asteptat hrana mai mai multe zile ,dar nu a primit nimic. Aproape ca era sa-si dea ultima suflare , cînd a auzit o voce care i-a spus : “Tu care esti pe calea ratacirii: deschide-ti ochii pentru adevar ! Urmeaza exemplul tigrului si nu te mai complace în starea neajutoratei vulpi “!

Aceasta-i atentionarea lui Dumnezeu si pentru noi ! Beniamin Franklin a spus : “Dumnezeu îi ajuta pe acei care-si poarta de grija” ! Este un mare adevar aici : Nu trebuie sa asteptam de la Dumnezeu lucrurile pe care le putem realiza singuri. Noi trebuie sa întîmpinam lucrurile impredictibile ale vietii, încrezîndu-ne în ajutorul lui Dumnezeu, dar în acelasi timp , trebuie sa facem ceva pentru a împlini ceea ce sta în puterile noastre, crezînd ca atunci cînd am ajuns la sfîrsitul puterilor, Dumnezeu va interveni împlinind restul, ceea ce noi nu putem realiza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.