Cele 10 porunci

3
357

Cele zece porunci sunt împartite în doua categorii importante . În primele patru porunci sunt descoperite responsabilitatile religioase pe care le avem fata de Dumnezeu : ” sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine , sa nu-ti faci un chip cioplit si sa nu te închini înaintea lui . Sa nu iei în desert numele Domnului si sa-ti aduci aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti “.

În cea de-a doua parte , de la porunca a 5-a pîna la porunca a 10a sunt mentionate obligatii morale: “Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta; sa nu ucizi ; sa nu preacurvesti ; sa nu furi; sa nu marturisesti strîmb si sa nu poftesti casa si proprietatea aproapelui tau”.

Cu alte cuvinte, primele patru porunci privesc relatia personala pe care trebuie s-o avem cu Dumnezeu, iar urmatoarele 6 porunci privesc relatia pe care trebuie s-o pastram cu semenii.
Aceste 10 porunci, sunt temelia civilizatiei si-a comportamentului uman. Nu putem trai într-o societate unde oamenilor le este permis sa fure, sau sa se omoare unul pe altul. Chiar si porunca de-a nu comite adulter ,are un aspect social: Traind în curatie morala pastram si întretinem puritatea în viata de familie . Iar relatiile de familie sunt întarite atunci cînd îi cinstim pe parinti. Avînd astfel familii puternice vom avea si o societate puternica .

Cele 10 porunci au autoritate si în generatia noastra , pentru ca nici o generatie nu poate trai si împlini obligatiile de fiecare zi daca ignora ceea ce spune Dumnezeu. Neluînd în considerare Legea lui Dumnezeu, vom ajunge la egocentrism si haos, situatii ce fac viata imposibila.!

3 COMENTARII

 1. citesc comentarile lasate de alti si vad ca nu stiu nimic de cuvantul lui domnul. a intelege ce domnul a lasat scris pentru alti inseamna mult. eu am frica lui dumnezeu. sa faci misto pe seama lui inseamna ca nu sti cine e el cu adevarat. citeste poruncile si ai sa vezi ce inseamna cu adevarat cuvantul lui dumnezeu.ar trebui sa ne fie frica de el, si de cuvantul lui dumnezeu. copii lasati mistoul si glumele deoparte pe seama lui. va veni ziua in care totii vomi fii judecati pentru greselile noastre , abia atunci veti sti cu adevarat cine e el. domnul dumnezeu ne vrea pe totii la el dar noi il refuzam mereu facandui pe plac satanei si crezand in satana. pocaitiva domnul dumnezeu va veni curand……

 2. La comentariul de mai sus,pe scurt, am remarcat urmatoarele:
  Ba nu comenteaza poruncile,ba depinde de parinti,ba sunt la fel,ba nu pricepe,ba sunt vagi.
  Eu cred ca nu intelegi nimic din nici una din cele 10 porunci,si studiul lor ori te pot surmena prea rau,ori preferi alte activitati ce tin de un divertisment ceva mai ieftin.
  E mai bine ori sa renunti la studiul lor,ori la logica ta.
  In ce priveste codul penal invocat aici comiti o alta mare eroare.
  Exista LEGI ALE UNIVERSULUI,LEGI CARE EXPRIMA VOINTA LUI DUMNEZEU,deci nu sunt facute de oameni,ci doar trebuie respectate.
  Codul penal,este un biet cod facut de oameni,de legiuitor,de un parlament care este asa cum este,fara sa mai spunem ca el se modifica,cam des,sise publica in monitorul oficial,si nu pe TABLITELE LEGII.
  Ma opresc aici,cu toate ca as avea de spus mai multe.

 3. Primele 4 nu le comentez, a cincea depinde de performantele parintilor, deci nu e neconditionata, 8 si 10 parca sunt acelasi lucru, daca nu, atunci 10 este baza progresului economic , 9 n-o pricep, adica pot minti in legatura cu unul care nu-mi e apropiat, asa ca au ramas 6, 7 si 8,… 7 e cam vaga, asa ca au ramas doua, care sunt in Codul Penal, asa ca daca e vreu motiv de incoerentza in logica mea, trimiteti-mi mail la metalpower2006@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.