Trecerea Mării Rosii argumentată stiintific !

1
85

Matematicienii ruși, folosind calculele matematice, au confirmat că traversarea Mării Rosii , de către poporul Israel , asa cum este detaliată în cartea Exodul, a fost posibilă.

Potrivit unui raport recent , publicat în Washington Times, acestia au afirmat că adîncimea mării pe o suprafată întinsă nu era prea mare în zona prin care au traversat Israelitii.Savantii au calculat că acel vînt puternic din răsărit care a suflat toată noaptea , asa cum este mentionat în Biblie, trebuia să aibă cel putin viteza de 67 mile pe oră (107 km/oră), pentru a îngrămădi apele spre adînc si a usca fundul mării.

Un cercetător specializat în oceanologie din St. Petersburg , Naum Volzinger, a spus : “celor aproximativ 600.000 de evrei , care au traversat marea pe jos , le-au trebuit aproximativ 4 ore să parcurgă cele 4,2 mile (6,7 km) distata dintre cele două tărmuri.
Apoi în jumătate de oră, apa putea să se întoarcă la loc”. Acest studiu a fost publicat în Buletinul Academiei de Stiinte din Rusia .

Volzinger a spus ziarului Times : ” sunt convins că Dumnezeu guvernează pămîntul prin legile matematicii si ale fizicii ” !
Aceasta nu înseamnă că minunea si-a pierdut din importantă : Dumnezeu a cunoscut locul unde adîncimea era mică, si vîntul a suflat si s-a oprit atunci cînd Dumnezeu a hotărît. (F.N.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.