O NOUA TREZIRE SPIRITUALA ÎN WALES

0
90

Dupa 100 de ani de la timpul cînd trezirea spirituala începuta în Wales, a afectat întreaga lume, Dumnezeu lucreaza din nou în aceasta zona. Dorinta pentru o noua trezire , este acum condusa de un val de credinciosi care doresc o experienta proaspata pentru aceasta comunitate.

Acest principat al Marii Britanii, ce are propria limba si cultura, Wales, a fost locul de început al trezirii spirituale din 1904.Focul spiritual a început într-o mica capela din Loughar, si s-a raspîndit imediat în alte comunitati

Evan Roberts, conducatorul cheie al acestei treziri a cerut lui Dumnezeu sa aduca la mîntuire 100.000 de suflete si sa închida portile iadului pentru Wales timp de un an . Atunci acest tînar predicatot a primit ca raspuns al rugaciunii ceea ce ceruse .

Astazi însa cei mai multi oameni din Wales cred ca biserica este irelevanta pentru secolul XXI . În 1850 aproape 57 % din populatie mergea la biserica. Acum mai au aceasta placere doar 7 %.

La cea de-a 100 aniversare a istoricei treziri spirituale, cei ce doresc înviorarea spirituala asteapta ca acest foc sa se aprinda din nou.

Brettle, unul dintre liderii noii miscari , a organizat deja 3 conferinte avînd ca tema ” trezirea spirizuala” si a început o campanie de rugaciune , mobilizînd credinciosii din întreaga lume sa se roage pentru Wales. El împreuna cu un grup de prieteni , a marturisit ca Dumnezeu le-a spus sa cheme la dedicare pe credinciosii de pretutindeni, pentru un milion de ore de rugaciune pentru Wales.
Au lansat aceasta provocare pe un canal media crestin pentru Europa, au împartit carduri pentru rugaciune la un eveniment care a avut loc pe Millenium Stadium din Cardif, si au promovat aceeasi viziune prin e-mail.

Raspunsul primit la aceasta provocare I-a socat. Ei au primit 26.000 de e-mailuri cu adeziuni pentru rugaciune numai în doua luni. Cînd au ajuns sa atinga adeziuni pentru un milion de ore de rugaciune , raspunsurile continuau sa vina. În acel moment au înteles ca Dumnezeu le spune sa nu mai calculeze numarul celor care au aderat la aceasta viziune, dar sa continuie sa se roage.
Aceste rugaciuni au avut deja un impact în “Capela Moria” din Loughar,unde a început trezirea în 1904. Unul dintre acestei biserici mici dar entuziate, dupa o întîlnire de rugaciune a marturisit :
” Dumnezeu va face o lucrare deosebita. Noi însa trebuie sa asteptam. Dumnezeu poate si Dumnezeu vrea. El este milostiv si noi asteptam o revarsare a Duhului Sau. !
Faith.N.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.