O ÎNTREBARE PROVOCATOARE !

1
65

În perioada 12-16 mai 2003 s-a desfasurat în statiunea Baile Felix , conferinta anuala a Societatii Misionare Române, care a avut ca tema întrebarea : Încotro se îndreapta miscarea evanghelica din România ?.

A fost un prilej potrivit ca dupa 12 ani de la revolutie, în acest nou context de libertate , stând în prezenta lui Dumnezeu , sa analizam împreuna care a fost drumul spiritual parcurs în aceasta perioada de bisericile evanghelice din tara noastra si care sunt tintele spirituale spre care trebuie sa ne îndreptam.Desi au fost prezentate multe realizari deosebite primite ca binecuvântare din partea lui Dumnezeu în acesti ani, au fot subliniate cîteva situatii care pot fi considerate un adevarat semnal de alarma !

Mesajul pe care îl poarta multi dintre slujitorii bisericilor evanghelice nu mai este unul complet : Este prezentata o evanghelie a dragostei si a iertarii, dar nu mai este subiniata în aceeasi masura si gravitatea pacatului. Fapte care altadata erau considerate o mare abatere morala, acum sunt trecute sub tacere.

Astfel coruptia, betia si imoralitatea pacate, care definesc societatea de astazi, au afectat si viata bisericilor evanghelice.Este subliniat mult actul jertfei ispasitoare a Domnului Isus, dar nu în aceeasi masura si învierea si revenirea Sa în glorie.
În aceasta perioada în mesajele predicatorilor din bisericile evanghelice a rasunat cu autoritate ” chemarea la mântuire ” dar a fost neglijat celalalt aspect al vietii spirituale ” chemarea la sfintire”. Din aceasta cauza nivelul vietii spirituale în multe biserici evanghelice a scazut.

Acum avem multi predicatori , misionari si învatatori, dar nu mai avem duhovnici. Atât de putini sunt acei care sa fie recunoscuti în biserica, societate si de puterea diavolului , ca fiind oamenii lui Dumnezeu pentru zilele noastre. În aceasta perioada a scazut si entuziasmul si dedicarea pentru slujirea pe ogorul Împaratiei lui Dumnezeu.

Tot mai multi sunt acei care asteapta sa fie slujiti, iar atunci când împlinesc vre-o lucrare, asteapta sa fie platiti. Luând în considerare acest drum alunecos pe care a pornit miscarea evanghelica din România , în Biserica Maranatha, ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute, sa propovaduim o Evanghelie întreaga, sa traim în sfintenie si dedicare si în predare deplina , fiecare membru al bisericii sa fie gata sa slujeasca ,potrivit darului pe care l-a primit din partea lui Dumnezeu si încradintarea bisericii.

Pastor Dan Boingeanu

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Sunt un tanar crestin din Timisoara si m-am bucurat foarte mult de acest articol. Cred si eu ce a-ti subliniat in acest mesaj.
    Imi doresc foarte mult daca puteti sa-mi trimiteti pe mail (adrian.triservtrans@yahoo.com )mai multe informatii legate de SFINTIRE, etica crestina, ce e pacat sau nu e pacat. Sau carti (titlu si autor) care trateaza acest subiect.
    Imi doresc mult sa traiesc o viata placuta inaintea lui DUMNEZEU.
    Va MULTUMESC mult pentru ajutor, DUMNEZEU sa va rasplateasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.