În Bulgaria au fost închise zeci de biserici, într-un raid masiv al politiei.

0
21

Comitetul Helsinchi din Bulgaria, cel care monitorizeaza respectarea drepturilor omului din aceasta tara, a condamnat guvernul Bulgar , dupa ce politia a perchezitionat 250 de Biserici de pe tot cuprinsul Bulgariei si a arestat un numar de preoti, în cea mai severa actiune de împotrivire fata de clerici de la caderea Comunismului.

Politia a evacuat mai multe zeci de preoti dezidenti ortodocsi în întreaga tara,pentru ca acestia n-au respectat o lege din 2001, prin care li se cerea sa transfere proprietatile bisericilor în care slujeau, “Bisericii Traditionale”. Purtatoarea de cuvînt Sonya Mamchilava a declarat agentiei Reuters, ca 25 de biserici au fost deja închise si multe altele vor urma în viitor .

Preotii care s-au desprins de biserica mama dupa caderea comunismului în anul 1989, au spus ca patriarhul a fost prea dedicat fostului regim totalitar. În timpul raidului care a început în dimineata zilei de 21 iulie 2004 , sinodul condus de parintele Inocentiu , constituit ca o alternativa la sinodul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, a fost evacuat cu forta din biserica ortodoxa pe care o ocupasera.

În aceeasi zi politia a perchezitionat 250 de biserici în toata tara. Aceste biserici au fost sigilate , iar preotii care slujeau au fost evacuati.

” Noi suntem biserica vie , care este persecutata; ca în timpul imperiului Roman ” a spus parintele Inocentiu ! Iar multe autobuze cu clerici si enoriasi sunt asteptate sa vina la Sofia , capitala Bulgariei , ca sa protesteze împotriva persecutiei si-a actiunii violente a politiei.

Parlamentarii din opozitie au solicitat sa se opreasca aceasta actiune , pe care ei au numit-o :”o imixtiune politica în problemele religioase , solicitînd promovarea unui amendament care sa opreasca aplicarea legii de transferare a proprietatilor catre Biserica Traditionala “.

Rugati-va lui Dumnezeu, ca în aceasta perioada de lupte interne din Biserica Ortodoxa Traditionala din Bulgaria , si de confuzie în decizii a clasei politice , sa biruie Adevarul Cuvîntului lui Dumnezeu în multe inimi ! Iar împaratia lui Dumnezeu sa-si largeasca hotarele cuprinzînd multe suflete din Bulgaria , care sa înteleaga ca Dumnezeu este singurul stapîn; si noi trebuie sa-i apartinem Lui ! F.N

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.