Filmul “Patimile lui Hristos” are mare succes între arabi !

2
98

Cu toate ca musulmanii sunt împotriva adevarului mortii si învierii Domnului Isus pe care îl proclama crestinii ; ( ei cred ca în locul lui Isus a murit altcineva; de aceea El a ramas în viata si a continuat sa se arate ucenicilor dupa aceste evenimente ), filmul “Patimile lui Hristos” se bucura de o mare audienta în tari ca Iordania, Siria, Liban , Egipt si alte tari arabe, unde acesta a început sa ruleze .

Succesul filmului este surprinzator deoarece alte filme cu subiect religios, au fost interzise în tarile arabe. Cînd în 1998 , filmul animat ” Printul Egiptului”, a fost adus în Cairo, cenzura din aceasta tara l-a respins. Motivul a fost ca islamul îl priveste pe Moise , ca fiind un profet ; iar musulmanii nu pot suporta sa-l vada pe profetul lor , ca fiind o persoana în carne si oase.

Musulmanii îl considera si pe Isus a fi un profet si totusi filmul “Patimile lui Hristos” , a fost aprobat de cenzura Egipteana , fara nici o modificare ; chiar daca nu au fost date nici o explicatie , de ce acest film a fost permis.

Acest film este bine primit si în comunitatile crestine din Orientul Mijlociu. Unele biserici egiptene si librarii crestine, vindeau versiuni pirat ale acestui film , cu mai putin de un dolar, chiar înainte ca filmul sa fi avut premiera în aceasta tara.

În Emiratele Arabe Unite, editorialul Gulf News, a descris filmul ca fiind în prezentare aproape de ceea ce s-a întîmplat cu Domnul Isus în realitate ; prin descrierea durerii, suferintelor, a tradarii, iertarii si-a dragostei.

La declaratia facuta de papa Paul al II lea care a spus : ” Filmul este asa cum a fost în realitate “. , cardinalul Nasrallah Stein a adaugat : ” nu este o exagerare sa fie prezentata realitatea asa cum a fost !. Este un film dureros (de oroare) dar nu se poate spune ca exista vre-o dovada de anti-semitism”.

O parte a conversatiei din film este în limba “aramaica “, o limba antica care este înca vorbita de o minoritate din Siria. Salim Abraham, un jurnalist crestin care vorbeste fluent Aramaica a declarat : Am fost foarte fericit sa aud limba mea vorbita pentru prima data în timpul conversatiilor purtate în timp ce se ruleaza un film. Mai ales ca acesta, este unul foarte popular. EPNS.

2 COMENTARII

  1. un film nu foarte reusit se prezinta doar ultimele 12 ore ale lui iisus mai bun filmul de Franco Zeffireli a pus accent mai mult pe loviturile si vanataile lui iisus l-a cat l-au batut trebuia sa moara inainte de a fi crucificat.Celalalt film de Gibson Apocalypto este mult mai bun va recomand sa va uitati la el eu la-m vazut deja de 3 ori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.