Diavolul s-a apropiat de noi

0
161

În timp ce în cazul Caracal continuă cercetările pentru a fi identificați și condamnați toți cei implicați în răpiri, trafic de personae, violuri și crime, în presă a apărut un alt caz care cutremură România. Nu prea departe de Caracal, în municipiul Giurgiu, o elevă de 16 ani, a fost drogată și apoi violată, în timpul unui ritual satanic. Revoltător este faptul că toate acestea s-au petrecut în timpul unei ceremonii sataniste, la care au participat și alte trei personae cu vârste între 15 și 16 ani. Acestea nu numai că au luat parte la cele întâmplate, ci, au înregistrat video întregul ritual și apoi au postat imaginile pe internet.

Cele petrecute în acea clădire neterminată din Giurgiu, confirm faptul că diavolul s-a apropiat de noi, iar printre cei prinși în astfel de practici sunt adolescenți și elevi de liceu.

Nu este de mirare că s-a ajuns aici, fiindcă în acest timp de libertate, diavolului i s-a deschis drum spre ființa umană, a cărei curiozitate și interes a ajuns la cote alarmante.

Spun aceasta deoarece în conformitate cu informațiile care au apărut în presă, în luna noiembrie 2018 ziariștii de la PressOne au declanșat o campanie națională intitulată ”Trăiască capra vecinului”. În acest sens, au fost dezvelite cinci statui ale lui Baphomet, în București, în fața unor instituții media, precum: Europa Fm, HotNews, Recorder, Pro.tv și Times New Roman. Aceste statui au stat o vreme în fața acestor instituții, apoi au fost mutate în parcul Herăstrău unde au devenit accesibile publicului.

Intenția acestei campanii a fost de a ajuta demnitarii și personalitățile invitate, precum și publicul larg, să își recunoască rivalii și concurența, și apoi în fața acestor statui să le declare iubire nu invidie. Ei și-au dorit ca această mișcare să fie asemenea unui bulgăre, care să se rostogolească și să antreneze oameni de toate categoriile din întreaga țară, care să uite de ură și invidie și să trăiască în iubire.

Toate bune și frumoase, ar putea să spună unii; numai că această campanie a fost o publicitate mascată a diavolului și o încercare de adormire a conștiinței umane, în fața unei noi forme de manifestare a lui Satan.

Statuiele dezvelite nu au fost capre reprezentând animale, ci capre cu înfățișare umanoidă reprezentându-l pe Baphomet.

Baphomet este o figură umanoidă enigmatică, cu cap de țap, care a apărut în mai multe forme de înfățișare în istoria ocultismului. Această înfățișare este întâlnită începând de la Cavalerii Templieri din Evul Mediu, Francmasonii secolului al 19-lea și a fost preluată de mișcările oculte și de sataniștii din zilele noastre. Astfel că înfățișarea lui Baphomet și invocarea numelui acestuia este prezentă în ritualuri de magie, vrajitorie, satanism și ezoterism. Mai mult însă decât atât, Baphomet, este considerat a fi numele unui demon și chiar reprezentarea acestuia.

În scrierile lui Eliphas Levi, un autor francez care a publicat mai multe articole și cărți despre ocultism, figura umanoidă cu cap de capră înfățișează: capra din infern care era venerată de vrajitoare la sabat; idolul templierilor; o capră venerata ca zeiță a fertilității în Mendes din Egipt; și imaginea demonică din atuul tradițional din cărțile de tarot din Marseilles, înfățișându-l pe Satan.

Mă opresc însă din a da mai multe detalii despre identitatea lui Baphomet, precum și despre practicile oculte și ritualurile satanice cu care acesta este asociat, menționând doar faptul că o statuie asemănătoare a fost dezvelită în noaptea de 25 spre 26 Iulie, 2015, de către organizația Templul Satanic, și în Detroit, S.U.A.

Deși această organizație satanistă a păstrat secretă locația unde urma să fie dezvelită statuia diavolului, reprezentată prin chipul lui Baphomet, sute de persoane s-au adunat în Detroit, pentru a protesta împotriva acestui eveniment și a localizării acestei statui în orașul lor. Unul dintre protestatari, episcop al Catedralei Duhului Sfânt din Detroit a declarat: ” „Sunt aici pentru a sta împotriva localizării acestei creaturi în orașul Detroit. Nu permitem să transformăm orașul nostru într-unul de sataniști. Este un spirit violent care se misca în oraș și se infiltrează în acest loc. Iar noi îl vom alunga! ” Un altul a declarat: „Satana nu are nici un loc în acest oraș, sau în oricare alt oraș din America”. În urma acestui protest, statuia diavolului a fost mutată din Detroit.

La noi au fost dezvelite nu una, ci, 5 statui, și aceasta s-a întâmplat ziua, nu noaptea, și chiar în prezența presei și a multor participanți, numai că nimeni nu a protestat și niciunul nu s-a împotrivit, luând atitudine. Ba dimpotrivă, mulțimea celor prezenți a dat năvală pentru ca să-și facă selfie-uri cu aceste creaturi, participând în acest fel fără să știe la promovarea satanismului.

Lipsa de reacție de atunci a deschis însă drumul spre manifestări mult mai periculoase. Practici și ritualuri sataniste la care au participat adolescente și adolescenți, acte imorale, corupere de minori, consum de alcool și de droguri, și, acestea sunt numai cele ce au fost descoperite de poliție și presă. Oare câte altele au rămas încă nedescoperite și se petrec în ascuns?

Provocat de ceea ce se întâmplă în prezent  într-o țară așa zisă creștină, prin acest articol doresc să trag un semnal de alarmă pentru a coștientiza pericolul cauzat de faptul că diavolul s-a apropiat de noi!

Știm că diavolul acționează printre oameni din momentul căderii lui, numai că în timpul în care trăim, el și-a întărit prezența și și-a intensificat acțiunile. Se împlinește astfel profeția făcută de apostolul Ioan care spune: ”..Vai de voi pământ și mare! Căci diavolul s-a apropiat de voi, cuprins de o mânie mare, fiindcă știe că are puțină vreme.(Ap.12:12)

În decursul istoriei au fost mai multe perioade în care diavolul a acționat cu multă furie. Printre acestea pot fi amintite: zilele lui Noe, eliberarea Israelului din Egipt, vremea slujirii Domnului Isus, și este de așteptat ca el să-și intensifice manifestările și în vremurile din urmă, înaintea revenirii Domnului Isus.

Dacă în vremurile trecute lupta lui a fost să împiedice împlinirea planului lui Dumnezeu privind întruparea și lucrarea Domnului Isus, în timpul prezent și în viitorul pe care îl va mai îngădui Dumnezeu, el va lupta să-i ducă pe oameni în rătăcire, pentru ca aceștia să nu ajungă să-L cunoască pe Domnul Isus și să capete mântuirea prin credința în jertfa Lui. De aceea, el nu se va sfii ca să-i stăpânească pe cei ce i se vor supune și să-i împuternicească cu puteri demonice pe cei pe care îi va folosi, pentru a face tot felul de minuni, prin care să-i înșele pe oameni.

Sfânta Scriptură ne atenționează în acest sens, spunând: ” nu este de mirare căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină” (2 Cor.11:14), iar apostolul Pavel anunță venirea lui Anticrist care va lucra în puterea diavolului spunând:

” Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase, și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărată, ca să fie mântuiți” 2 Tes.2:9-10.

Completând această imagine a lucrării puterii întunericului, apostolul Ioan anticipează lucrarea proorocului mincinos, spunând:

”Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca a unui miel, și vorbea ca un balaur…..Săvârșea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ, în fața oamenilor. Și amăgea pe locuitorii pământului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă în fața fiarei” (Ap.13:13-14).

De aceea strigătul meu este: Oameni buni; treziți-vă! Nu luați parte nici în joacă la aceste lucrări ale întunericului. Este periculos să participi la astfel de evenimente, fiindcă în acest fel se deschide poarta spre împărăția întunericului, spre ritualuri sataniste și spre stăpânirea diavolului. În acest sens îndemnul apostolului Pavel este:

”nu luați deloc parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ba mai degrabă osândiți-le”(Ef.5:11).

Haideți să condamnăm aceste acțiuni, și mai ales să ne împotrivim diavolului tari în credință și luptând în rugăciune, pentru ca în acest fel să punem în practică îndemnul apostolului Petru, care spune:

”Fiți treji și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. Împotriviți-vă lui tari în credință, știind că frații voștri în lume trec prin aceleași suferințe ca voi.”(1 Pet.5:8-9)

Iar ca să avem parte de biruință împotriva diavolului, sfatul pe care ni-l adresează Iacov, este: ”

”Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi” (Iac.4:7)

Apoi, alegeți chiar astăzi de partea cui doriți să fiți, și pe cine doriți să slujiți, fiindcă: ”Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona”(Mat.6:24). Să nu uitați că la marea judecată a lui Dumnezeu, oile vor fi la dreapta, iar caprele la stânga.  Cei neprihăniți de la dreapta vor avea parte de viață veșnică, pe când cei nelegiuiți de la stânga, vor avea parte de osândă și pedeapsă veșnică.

Pastor Dan Boingeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.