Informațiile publicate în presă în ultimele luni ne dau nădejde că Referendumul pentru căsătorie va fi programat curând. Avem la dispoziție cel mult 30 de zile să ne mobilizăm pe noi și publicul din România să se prezinte la vot. E nevoie ca cel puțin 30% din întregul electorat român să se prezinte la vot pentru că amendamentul la Articolul 48 să fie adoptat. Conform datelor oficiale, în întreaga lume sunt aproximativ 18 milioane de cetățeni români cu drept de vot, adică persoane care locuiesc în România ori în afara României, au peste 18 ani și dețin un buletin de identitate ori pașaport românesc valabil, și un cod numeric personal. Restul românilor ori cetățenilor români care nu îndeplinesc aceste condiții nu pot vota.

Concret, deci, e nevoie ca cel puțin 5,4 milioane de cetățeni să se prezinte la referend și să voteze. Dacă luăm în calcul ca 10% din voturi ar putea fi anulate din diferite motive, e necesar ca cel puțin 6 milioane de cetățeni să se prezinte la vot. La prima vedere, numărul acesta pare să intimideze și să descurajeze, o impresie pe care mizează cei care se opun referendumului.

Am ajuns la ultima sută de metri și se impune să ne continuăm alergarea cu toată convingerea, perseverența și determinarea până la capăt. Din 2006 încoace ați dat 3 650 000 de semnături pentru Articolul 48 și trebuie să dublăm acest număr pentru revizuirea lui oficială prin prezența la vot. Lucrul acesta e posibil, dar avem nevoie de mobilizare. Începând chiar de astăzi sugerăm cetățenilor țării să facă din referend preocuparea lor principală zilnică și subiectul lor principal în discuțiile cu cei din familie, biserici, parohii, omilii și persoane terțe. Să-și încurajeze prietenii, colegii și pe toți ai lor să voteze.

De ce e nevoie?

Vom coopera cu celelalte grupuri pro-familie din România și ne vom coordona eforturile pentru mobilizarea publicului. În principal, avem nevoie de voluntari care să distribuie fluturași și materiale în sprijinul referendumului peste tot unde este permis de lege: în spațiul public, la birou, în biserici, la vecini, etc. Avem nevoie de mii de voluntari.

Intenționăm deasemenea să facem întruniri cetățenești în diferite orașe și localități din România pentru mobilizarea publicului. Nu mizăm pe acces la mass-media. Dimpotrivă, ne așteptam ca mass-media să ne stea împotrivă, să dezinformeze, să distorsioneze mesajul nostru și al vostru, să vă descurajeze, să atace Biserica, persoanele și organizațiile cetățenești care promovează referendumul, și să acorde spațiu generos celor care ni se opun.

Repetăm: avem nevoie de mii de voluntari. Cei interesați să ajute ca voluntari sunt rugați să răspundă acestui email ori să ne scrie separat la adresa office@alianta-familiilor.ro. Avem nevoie de (1) numele dvs întreg; (2) orașul în care locuiți; și (3) numărul de telefon pentru a vă putea contacta în timp util.

Important: avem nevoie de toate aceste informații. Dacă una din ele lipsește nu vă vom putea contacta și, deci, folosi.

Săli de conferințe: Cei care ne puteți pune la dispoziție săli de conferințe unde ne putem întâlni cu voluntarii și cetățenii, vă rugăm să ne scrieți.

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului afirmă: „Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nici o restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”.

Familia romană își cere drepturile. Aceste drepturi le pledăm, le-am pledat din 2006 încoace, și vom continua să le pledăm. Sunt cele mai prețioase dintre drepturi, dar și cele mai abuzate azi. Prețuiți-le!

Pentru familie, căsătorie și viitorul copiilor noștri și al României!

 Vă mulțumim!

Alianța Familiilor din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.