Nu Îl deranja pe Dumnezeu cu rugăciuni nesemnificative

34
497

Ana: (intră, îngenunchează) Bună dimineața, Doamne! Mulțumesc pentru această zi frumoasă! Am nevoie doar de vreo două lucruri azi. (citește de pe un petic de hârtie.) Mai întâi am nevoie de o pereche nouă de teniși, apoi tot nu am avut timp să îmi fac tema pentru studiul biblic, așa că voi avea nevoie cam de 45 de minute de timp liber”¦
Demonul: (intră, strigă) Hei! Hei! Ce crezi că faci? De ce îl deranjezi pe Dumnezeu cu cererile tale mici și nesemnificative?!
Ana: (trecând cu vederea prezența demonului și îngerului, își mângâie bărbia gânditor.)
Îngerul: (intră purtând o Biblie) Mă scuzați, dar cine v-a dat dreptul să îmi interogați clienta?
Demonul: Clienta TA? Clienta TA?
Îngerul: Da. Clienta mea este în mijlocul rugăciunii de dimineață și nu dorește să fie deranjată, mulțumesc!
Demonul: Clienta TA? Nu văd numele tău tatuat pe această persoană.
Îngerul: Ea mi-a fost încredințată mie. Așa că v-aș mulțumi, dacă ați lăsa-o în pace.
Demonul: Tu chiar nu ai idee cu cine ai de-a face, nu?
Îngerul: De fapt nici nu mă interesează cine sunteți. Sunt îngerul păzitor încredințat acestei persoane. Așa că ea este clienta MEA. Și clienta mea are o zi foarte încărcată înaintea ei. Așa că are nevoie să vorbească cu Domnul”¦
Demonul: Nu ai auzit gunoaiele pe care le cerea?
Îngerul: Clienta mea a învățat să fie mulțumită în orice situație. Așa că sunt sigur că cere numai ceea ce are nevoie”¦
Demonul: “¦L-a rugat pe Creatorul universului să îi dea o pereche de teniși!
Îngerul: Păi, eu știu că talpa de la tenișii ei este foarte uzată și”¦
Demonul: Nu, nu! Nu înțelegi! Ea Îl deranjează pe Creatorul a milioane și milioane de stele pentru o pereche de teniși!
Îngerul: Nu este nici un deranj atâta timp cât are nevoie de ei.
Demonul: De pe ce planetă ești, prietene? (vorbește lângă urechea Anei) Nu știi că Domnul este foarte ocupat conducând universul și nu are timp să glumească cu o pereche de teniși?
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) Ba sigur că are! Uite aici! ( în cealaltă ureche a Anei) “Și Dumnezeul meu vă va împlini TOATE nevoile.” Vedeți? (punctând) El nu vorbește doar de nevoile MARI.
Demonul: Știu să citesc. Știu să citesc! Dar s-ar părea că astăzi nu prea ai citit ziarele. (în urechea Anei) Este o inundație în Bangladesh, o tornadă în Oklahoma, o avalanșă în Elveția și un uragan în Republica Dominicană. Domnul nu are timp de rugăciunile tale mici și nesemnificative. Acum, nu îți pare rău că ai risipit așa mult din timpul prețios al lui Dumnezeu?
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) De fapt sunt foarte sigur că nu îi pare deloc rău. Biblia spune de asemenea (în cealaltă ureche a Anei) “Încrede-te în Domnul din TOATĂ inima ta.” Vedeți, Dumnezeu vrea ca ea să fie complet dependentă de El pentru orice nevoie. De aceea a fost creată.
Demonul: Uite, amice, chestia aia cu dependența ar putea fi bună pentru a da sentimente calde și plăcute țâncilor celor mici, dar noi suntem cu toții adulți aici. (în urechea Anei) Și nu uita că s-a prăbușit un avion în Bolivia și a deraiat un tren în Barcelona. Domnul este mult prea ocupat ca să Își bată capul cu teniși!
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) De fapt, Isus a spus exact opusul (arată, citește în urechea Anei) “Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu nici un chip nu veți intra în Împărăția cerurilor.”
Demonul: Bine! Termină cu cititul din Scriptură, amice! Ai idee cu cine ai de-a face?!
Îngerul: M-ați întrebat și înainte și chiar nu contează cu cine am de-a fa”¦
Demonul: “¦Ai idee cine a cauzat prăbușirea avionului din Columbia?
Îngerul: Bolivia.
Demonul: Indiferent! Știi cine a cauzat deraierea tenului în Madrid?
Îngerul: Bacelona.
Demonul: Nu începe cu chestii tehnice cu mine, prietene! Sunt un demon puternic! Eu fac lucrurile să se întâmple! (in urechea Anei) Si pot face viața mizerabilă pentru micuța noastră prietenă de aici!
Îngerul: (deschide Biblia cu îndemânare) De fapt Biblia spune exact opusul (arată, citește în urechea Anei) “Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume.”
Demonul: (în urechea Anei) Nu îl asculta pe prostănacul ăla! Domnul este prea ocupat cu făcut curățenie după dezastrele mele ca să îți asculte rugăciunile tale mici și nesemnificative.
Ana: Unde am rămas? A, da! Am nevoie de o pereche de teniși. Am nevoie de cam 45 de minute ca să îmi termin studiul biblic”¦
(un sunet: cioc, cioc, cioc)
Mă întreb cine poate fi. (se ridică și iese.)
Demonul: Cui îi pasă atâta timp cât îți întrerupe rugăciunile mici și nesemnificative”¦
Ana: (intră din nou ducând o cutie de pantofi) Hei! Mama mi-a trimis o pereche de teniși de ziua mea! (uitându-se în sus) Mulțumesc, Doamne! (iese.)
Îngerul: (ieșind, ironic) Domnul este mult prea ocupat pentru rugăciuni mici și nesemnificative. (râde)
Demonul: (urmându-l) Ha, ha, ha! Foarte amuzant!

©2001 Bob Snook. Conditii de folosire:

A nu se vinde nici o parte a acestui material, chiar dacã se rescrie.

Nu se plãteste nimic pentru el, chiar dacã se fac bani din reprezentatii. Materialul se poate reproduce si distribui gratuit,

Însã toate copiile trebuie sã continã afirmatia de copyright.

http://www.fea.net/bobsnook email: bobsnook@fea.net

34 COMENTARII

 1. Foarte bine, si foarte frumos asezat acest dialog. Slava Domnului pentru aceasta ! Iar voi, cei care ati scris-o, fiti binecuvantati intru Numele Domnului !

 2. Este o stare adevarata… multi se potihnesc in ea… si ma bucur ca s-a putut pune in cuvinte si chiar in sceneta.
  Ce mi-a atras atentia si mi-a ranit bucuria a fost sfarsitul. Cred ca ar trebui mai mare seriozitate. Trebuie sa accentuam seriozitatea si dragostea cu care trebuie sa traim si sa ne rugam…
  Imi cer iertare daca este cineva iritat sau se potihneste de la aceasta parere…
  Sa ramanem toti in Domnul Iisus.

 3. este o sceneta foarte frumoasa.nu trebuie sa ne lasam ispititi de poftele lumii pamantesti pentruca nu aduc nici un folos.sper ca
  Dumnezeu sa va dea pacea lui si sa va binecuvinteze.Dumnezeu va iubeste pe toti.

 4. mi-a placut foarte mult sceneta!!! Dumnezeu iti asculta orice cerere oricat de neinsemnata ar fi sau oricat de imposibila ar parea!!Asta am vazut-o pe pielea mea..intotdeauna cand m-am rugat din toata inima pentru un ca sa mi se indeplineasca o dorinta oricat de imposibila ar fi parut, mi s-a indeplinit spre uimirea mea! De aceea va zic sa aveti mereu incredere in Dumnezeu, El ne aduce fericirea dak i-o cerem:)…Pe mine m-a ajutat foarte mult la bac sa iau note mari cu toate k invatasem foarte putin, iar in privinta dragostei incetul cu incetul totul s-a schimbat de la foarte bine in sus!!!O zi placuta tuturor!

 5. Memorabila si ajutatoare in acelasi timp. M-a facut sa-mi amintesc unca o data ca Dumnezeu asculta orice rugaciune care este dupa voia lui. E incurajator sa stii ca Dumnezeu ia aminte la cererile noastre oricat de nesemnificative ni s-ar parea acestea.Slava si cinste Lui ca ne iubeste si ca ne poarta de grija!

 6. super.inca un semnal prin care intelegem k Dumnezeu n vrea simpli.deci sa venim inaintea lui k niste copilasi q toate problemele noastre.el Q SIGURANTA n va asculta.

 7. E adevarat ca LUI DUMNEZEU si cea mai neinsemnata problema El este gata sa ti-o rezolve pentru el nimic nu este neinsemnat ,noi suntem asa de sarmani si saraci caci EL e gata sa asculte ochii lui DUMNEZEU sunt peste intreaga lume sunt sapte ochi asa ca DUMNEZEU este omniprezent si omnipotent. Noi trbuie doar sa indraznim sa cerem la cel in care ne incredem si el nu zaboveste la cererea noastra, si tot ce ne da EL Demonul nu il mai poate lua si este trainic dar ce diavolul da iti ia ,caci e gelos,uitativa cate masini de lux ,si case se distrug caci sunt de la diavol,nu cereti asa ceva lui DUMNEZEU ,ELeste simplu si smerit.

 8. sincer eu va spun sa credeti in Dumnezeu.El este mereu linga noi chiar daca nu vedem asta.cel putin pe mine ma ajutat foarte mult faptul ca am citit rugaciuni si de cele mai multe ori nu ne facem timp pt a spune o rugaciune.DUMNEZEU SA VA PAZEASCA !

 9. citind aceasta sceneta,inca o data mi-am dat seama ca lui Dumnezeu ii pasa de noi, si fiecare problema a noastra, devine problema lui, oricit de neinsemnata ar fi. fiti binecuvintati in numele Domnului.

 10. daca Dumnezeu ne vrea fericiti
  atunci sa cereti orice pentru a fi
  oricum viata pe pamant va fi doar
  o amintire foarte detaliata dar
  foarte scurta pe care o s-o ne amintim
  cu placere sau nu dupa ce ne dam seama ca suntem eterni si ne-am dat seama ca am murit.

 11. ce sa intamplat cu cele 45 de min???jajaja
  e foarte bine facuta.D-zeu se ocupa de noi si ne asculta in orice.Asta am observat si in scurta (15)mea viata.
  un pupic din spania

 12. este foarte faina sceneta si imi place ba chiar am jucat in ea si miar place sa mai joc si am fost personajul ana incercati sa jucati si voi

 13. multumesc mult pentru aceasta sceneta , Domnul sa va binecuvinteze si sa va insufle cu Duhul Sfint de a mai publica asa lucrari folositoare!

 14. In rugaciunile mele si eu ii cer lui Dumnezeu unele lucruri asemanatoare , iar cand am inceput sa citesc scenete am crezut k gresesc, dar mi-am dat seama k prin orice lucru’ depind de El.Ii super faina!felicitari

 15. E mare lucru sa-L crezi pe D-zeu, intr-adevar El e prezent chiar si in lucrurile care pot parea marunte, nesemnificative.Ar fi bine ca si oamenii mari sa invete rugaciunile copiilor.Fiti binecuvantati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.