Licitatia sufletului

18
990

Actori:
Vînzătorul
Omul
3 cumpărători: Lumea, Satan, Isus
Unul sau doi bodyguarzi

Vînzătorul: doamnelor și domnilor! Bine ați venit la această licitație de lucruri rare. Azi vă vom prezenta un lot neobișnuit. Așa dar, stimată audiență, permiteți-mi să vă prezint lotul numărul 1- un suflet uman.

Omul: Viața mea sa sfârșit,inima mea e zdrobită, sufletul meu murdar, bolnav și pocit, dar aceasta e tot ce mi-a rămas.

Vînzătorul: Aveți oportunitatea de a fi martorii acestei licitații unice. V-om avea de soluționat o problemă foarte importantă, deasemenea să găsim răspunsul la întrebarea “Sufletul uman – un lucru nefolositor, ce nu face doi bani, sau o comoară fără de preț”. Sunt doritori de a procura acest suflet? O, eu văd o mulțime de cumpărători! Spune-ți prețul! Da, În rindul 3 … o cumpărătoare “lumea”, ce dai în schimbul acestui suflet?

Lumea: Bogăție!

Vînzătorul: Bogăție, cine dă mai mult… bogăție unu…”dar cine iubește argintul, nu se satură niciodată de argint, și cine iubește bogăția multă, nu trage folos din ea. Și aceasta este o deșărtăciune! Și bogățiile în fine, pier…” domnilor sunteți de-acord? Și cine dă mai mult?

Lumea:Veselie!

Vînzătorul: Cine a propus veselia? A, iarăși tu “lumea”. Promiți veselie și distracție, ospețuri.Am zis inimii mele: “Haide! Vreau să te încerc cu veselie și gustă fericirea. Dar iată că și aceasta este o deșertăciune.” Am zis rÂsului:”Ești o nebunie!” Și veseliei: “Ce te Înșeli degeaba? Când te veselești te doare inima, și cine iubește vinul nu înbogățește.” Eu mă gândesc că la toți, totul e clar. E un preț josnic. Cine dă mai mult?

Lumea:Putere!

Vînzătorul: Putere? “dar unde e puterea acolo e și asupritorul și iată că cei apăsați varsă lacrimi, și nu este nimeni să-i mîngâie.” Sufletul acesta deja mult a suferit. Domnilor, mai îndrăzneț, cine mai poate propune ceva?

Lumea: Eu dau în schimbul acestui suflet întreaga lume!

Vînzătorul: Te oferi pe tine însu-ți? Doamnelor și domnilor prețul crește!!! Întreaga lume pentru sufletul acestui om!!! Nu, “lumea”, noi nu-ți vom da acest suflet! “Și ce ar folosi unui om să Căștige toată lumea, dacă și-ar pierde sufletul?” “lumea” propui un preț mizer, la tine de-acum toate bunurile au expirat, avuția ta se dărâmă. Nu putem să-ți vindem acest suflet. Nu ai răspuns așteptărilor noastre. Ești un debitor insolvabil. VĂ rog să părăsiți sala.

(iese din salĂ)

Vînzătorul: O, ce văd , a apărut un nou cumpărător! Mie cunoscut. Da e satan! Și tu ai venit la această licitație. Ei și ce poți propune pentru acest suflet?

Satan: Eu pot permite fericire 100%.

Vînzătorul: Acum fericim pe cei trufași: da celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu și scapă! “Tu nu ești în stare să fericești pe cineva 100%. Dacă vei mai escroca te voi da afară, vei pleca pe urmele lumii! (arată spre ușă)

Vînzătorul:Mai ai ceva?

Satan: Eu promit acestui suflet … un viitor strălucit.

Vînzătorul: Da? Dar tu ai acest viitor? Doar vei fi aruncat în iazul cu foc… Acesta e ultimul avertisment!

Satan: Eu voi face acest suflet desăvârșit!

Vînzătorul: Mmmm…! “dar voi fiți desăvârșiți după cum și Tatăl vostru ceresc este desăvârșit!” Dar vrei să te achiți cu ceea ce nu-ți aparține. Ești un excroc. Ai bani furați. Ești arestat pentru furt și excrocherie. Luați-l din salĂ!

(Îl scot din salĂ).

Vînzătorul: Mai sunt doritori de a cumpăra acest suflet? O! Ce poți propune Tu?

Isus: Mi-am dat deacum viața pentru el. Mi-am vărsat sîngele, am Plătit pe cruce păcatele lui! Îi voi da pace, ce întrece orice pricepere, bucuria, ce lumea nu le poate oferi sau lua. Îl voi îmbrăca în haine albe a neprihănirii și voi pune pe cap cununa vieții. Îl voi purta în mînă ca pe un mărgăritar fără de preț și nimeni nu-l va lua din ea. Și când zilele vieții lui se vor sfârși, îl voi lua în slava mea cerească. Unde sunt Eu, acolo va fi și el.

Vînzătorul: Da, eu nu pot reproșa nimic. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că la dat pe singurul său fiu ca oricine va crede În El, să nu piară ci să aibă viață veșnică. Dar ce-i ceri În schimb?

Isus: Păcatele lui, suferințele lui…

Vînzătorul: Cine poate oferi mai mult? Sîngele lui Isus o dată; sîngele lui Isus de doua ori; cine dă mai mult? SÎngele lui Isus de trei ori. VÎndut !!! pentru sufletul acestui om a fost plătit prețul cel mai mare. Sunteți mulțumit?

Omul: O! Eu nici nu mă gîndeam că pentru sufletul meu atât de ticălos, bolnav și murdar poate costa atât de mult!

Isus: Vino la mine copilul meu preaiubit și sufletul tău va fi copleșit de pace. Fiindcă te-am izbăvit de la moarte, ochii tăi de lacrimi, picioarele tale de piedici. Deoarece Sunt Domnul Dumnezeul tău! Cele vechi s-au dus, acum toate sunt noi!

Omul: Da! Eu mă dăruiesc ție Isuse! Sufletul meu îți aparține! El va fi al tău pe veci! Eu doresc să fiu cu Tine, aici pe pămÎnt și
în veșnicii!!!

(se cuprin și pleacă)

Vînzătorul: Stimată audiență! Licitația a luat sfârșit!!!!

Primit de la Goncear Valentina.

18 COMENTARII

 1. LICITATIA SUFLETULUI; ESTE O SCENETA FOARTE BUNA CU ESENTA ,E UN GHID PENTRU VIATA NOASTRA SI PENTRU VIATA MEA DE CRESTIN. ISUS SA TE BINECUVANTESE SORA VALENTINA PENTRU MINE E CEVA INCURAJATOR ,EU AM DEVENIT COPILUL LUI DUMNEZEU IN ANUL 2009 23 DECEMBRIE. ATUNCI AM PRIMIT PE DOMNUL ISUS IN VIATA MEA SI INIMA MEA SI L-AM RECUNOSCUT CA DOMN SI MANTUITOR, SI VREAU SA RAMAN ASA PANA VOI PLECA LA CER. AMIN.

 2. ESTE O SCENETA REUSITA. DIN PACATE MULTI NU ALEG PE ISUS ALEG LUMEA PE SATAN SI ISUS RAMANE IN URMA AR TREBUI SA NE GANDIM MAI BINE LA VIATA NOASTRA PT CA CE NE DA ISUS NIMENI NU NE DA. DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE

 3. Sunt de acord cu comentariul facut de Samuel, cum ca vanzatorul ar putea reprezenta constiintza omului. Poate ca ar fi bine sa fie specificat asta in sceneta.

 4. E foarte frumos.
  Dar ce reprezinta vanzatorul, constiinta omului? Cred ca da, e libertatea care ii permite sa aleaga intre si moarte (Satan si lumea) viata (Isus Hristos.
  Cum credeti voi?

 5. aceasta sceneta este foarte buna in special pentru cei care nu il cunosc pe Dumnezeu . Vreau sa va multumesc pentru acest site si pentru ca putem colabora …. sunt recunscator pentru efortul vostru !!!

 6. Domnul sa te binecuvanteze si sa-ti dea putere si creativitate sa mai scrii astfel de scenete,este minunata si este o incurajare pt mine si in acelasi timp un mod minunat prin care Dumnezeu poate sa atinga sufletele datorita faptului ca te-ai lasat calauzita de El si te-ai pus la dispozitia Lui si ai scris aceasta scenata.Mult har.

 7. Ma bucur ca am citit aceasta sceneta…Si eu vreau sa-L slujesc pe Domnul,dar…El sa ma ajute in toate!Domnul sa va binecuvinteze,sa va ajute si sa va fie calauza in toate!!!Multumesc

 8. Felicitari! Eu cred ca Domnul te-a folosit pentru ca mesajul salvarii sa ajunga la inimile oamenilor prin aceasta sceneta. Slava Lui!! Continua sa folosesti acest dar!

 9. Este o sceneta foarte buna,de actualitate. Cred ca prinde bine al tineri…o s-o folosesc in biserica mea,unde sunt multi tineri care vin din afara bisericii…sper sa le prinde bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.