Mesajul Terorismului

1
47

Existenta terorismului si-a acestei stari de tensiune si violenta generala, trebuie sa fie pentru Biserica asa cum am aratat în articolul “Provocarea Terorismului”; semnalul de desteptrare pentru împlinirea “Marei Trimiteri”!

Merita sa ni se umple fata de rusine daca nu ne-am împlinit cu credinciosie aceasta slujba !

Biserica tebuie însa sa se trezeasca macar în al doisprezecelea ceas. Daca pîna acum în multe dintre aceste tari de unde provin majoritatea teroristilor , am fost implicati doar în actiuni de caritate, este vremea ca implicarea sa fie mai mare pentru misiune si evanghelizare.

Daca ei ne trimit teroristi, care în fanatismul lor religios , aduc bombe ce seamana moartea , de ce oare crestinii n-ar fi gata sa merga în aceste tari , sa duca “Evanghelia” pregatiti sa moara, pentru ca ei sa gaseasca viata?

Ma cutremur observînd cum înainte ca Europa si America sa fie atacata de terorism , este cucerita de musulmanism si pagînism ! Ce sa mai spui cînd în S.U.A. dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, mai mult de 30.000 de americani au trecut la musulmanism ? Ce face Biserica ?

Lasam problema terorismului în seama guvernelor si-a armatei . Dar biserica nu se poate spala pe mîini nepasatoare, asteptînd vremuri de pace ! Acestea nu vor veni ; pentru ca terorismul prezent ,asa cum ne-a anuntat Dumnezeu prin cuvîntul Sfintei Scripturi, ne arata ca istoria îsi desfasoara cursul stabilit de Dumnezeu .

Multi au rîs de profetiile Bibliei , care anuntau ca la sfîrsitul vrenurilor va fi un timp de învrajbire si conflict . Acestia , prevesteau secolul XXI a fi un secol de pace, prosperitate si progres.

Mi-aduc aminte ca în vremea comunismului sloganul “Pace si prietenie între popoare” era nu numai o lozinca fluturata la fiecare eveniment , ci un crez politic. S-a vorbit de pace si s-a asteptat “O noua ordine politica internationala” . Prin actiunile teroriste , vedem ca aceste asteptari sunt înselate . Înca odata Biblia are dreptate !

Apostolul Pavel a anuntat cu aproape 2000 de ani în urma : “Cînd vor zice : “Pace si liniste”! atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei , ca durerile nasterii peste femeia însarcinata; si nu va fi chip de scapare .” I Tes 5:3

Existenta tensiunii si-a violentei exprimata prin actiuni teroriste , este o provocare pentru a lua în serios “Cuvîntul Sfintei Scripturi “ Ca si adevarati crestini , trebuie sa ne întoarcem înapoi la Cuvîntul lui Dumnezeu.!

În vremea vechiului sistem, cînd nu aveam acces la atîtea surse de informare pentru hrana spirituala , Scriptura era cartea de capatîi . Cîti sunt cei care astazi mai acorda aceeasi autoritate Mesajului Cuvîntului lui Dumnezeu ?

Luînd în serios acest Cuvînt al Scripturii , vom descoperi ca Dumnezeu îngaduie aceste vremuri de framîntare si învrajbire , pentru a ne desavîrsi în mijlocul încercarilor si pentru a ne pregati pentru necazurile mult mai mari care urmeaza sa vina.

Diavolul care este primul si cel mai mare terorist, îi foloseste pe oamenii care i s-au supus, pentru a crea aceasta stare de violenta si învrajbire. El nu se va multumi numai sa creeze panica si dezordine mondiala ; actiunile lui vor continua prin învrajbirea natiunilor si ridicarea lor împotriva Israelului. Dupa cum usor se poate observa , terorismul are un fond religios si actiunile teroriste sunt îndreptate în mod special împotriva evreilor si-a crestinilor .

V-ati întrebat vreodata : de ce ? În împlinirea planurilor lui , diavolul are doua obstacole ; si aceste sunt tocmei cele mentionate : evreii si crestinii ; oamenii Cartii Sfinte ! Diavolul a fost înfrînt odata prin jertfa Domnului Isus ;acum el lupta sa sa-si statorniceasta împaratia , încercînd sa elimine pe cei ce i se împotrivesc .
Dragii mei, cititi cartea Apocalipsei ; veti observa ca în vremurile din urma , va actiona o trinitate diabolica : Anticrist, “Fiara” si Proorocul Mincinos” Ap.12-18.

Aceste autoritati demonice vor încerca sa domine lumea înaintea sfîrsitului . Acum prin renasterea vechiului Imperiu Roman (Comunitatea Europeana ) si prin actiunile teroriste , care dau o motivatie pentru unirea natiunilor pentru o cauza nobila,:”lupta împotriva violentei ” , este pregatita scena pentru aparitia si slujirea acestor puteri demonice . Lucrarea lor va culmina prin învrajbirea si ademenirea natiunilor în “Valea lui Iosafat “în Israel , pentru marea batalie a Armaghedonului !

“…Acestea sînt duhuri de draci , cari fac semne nemaipomenite, care se duc la împaratii pamîntului întreg , ca sa-i strînga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic. Iata, Eu vin ca un hot. Ferice de celce vegheaza si îsi pazeste hainele , ca sa nu umble gol si sa i se vada rusinea !” Duhurile cele rele i-au strîns în locul care pe evreieste se cheama Armaghedon ” Ap.16:14-16.

Putem spune deci ca, violenta si terorismul trebuie sa uneasca Biserica în lupta spirituala. De multe ori raspunsul pentru atacurile teroriste cuprind numai actiuni fizice: îngradirea economica, boicotarea evenimentelor sau un raspuns prin actiuni militare. Apostolul Pavel ne spune deslusit :

“..Noi nu avem de luptat împotriva carnii si sîngelui , ci împotriva capeteniilor , împotriva domniilor , împotriva stapînitorilor întunericului acestui veac împotriva duhurilor rautatii care sunt în locurile ceresti” Efeseni 6:12.

Cît este de pregatita astazi Biserica , sa poarte acest razboi spiritual ? Atît de repede punem mîna pe armele fizice si neglijam armura spirituala ! De aceea pentru aceasta vreme apostolul Pavel ne spune :

..” De aceea ,luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti împotrivi în în ziua cea rea , si sa ramîneti în picioare , dupa ce veti fi biruit totul “. Efeseni 6:13 .

Actiunile teroriste si violenta din zilele noastre , trebuie sa trezeasca Biserica pentru evanghelizare si misiune , sa întoarca Biserica spre Sfînta Scriptura ,si so-o antreneze în lupta spirituala . Dar violenta si terorismul pentru Biserica, trebuie sa mai aiba un mesaj: ” intensificarea pregatirii pentru întîlnirea lui Hristos “!

Domnul Isus însusi, a anuntat ca semn ce precede venirea Sa , o vreme de “violenta si conflict”

“..Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va spaimîntati, caci aceste lucruri trebuie sa se întîmple. Dar sfîrsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, si o împaratie împotriva altei împaratii ; si pe alocurea , vor fi cutremure de pamînt , foamete si ciumi” Mat.24:6-7

Ce semn mai clar asteptam ? Toate acestea se petrec sub ochii nostri ! Necazurile cu care ne confruntam nu sunt decît începutul durerilor . De aceea starea de violenta trebuie sa ne motiveze sa fim gata ; ca în orice vreme sa putem spune : “Vino Doamne Isuse”!
B.D

1 COMENTARIU

  1. ceea ce ati scris voi este bun, dar este doar in mare.Oamenii au nevoie de mai multe explicatii, ca macar de frica sa se pocaiasca!Va sugerez sa spune-ti mai pe larg despre razboiul de la armaghedon si despre scunul de domnie al satanei( care chiar exista ) si se afla in rusia la miazanoapte.Este extraordinar de interesant!Oamenii cauta senzationalul!…iar aceasta ii va pune pe ganduri….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.