Impietrirea inimii

2
323

A-si dori sa impartasim impreuna astazi un subiect care este de o mare importanta pentru Biserica in vremurile acestea: Impietrirea inimii!

Impietrirea inimii este amintita de Domnul, chiar daca nu in mod direct ca expresie, in mai multe texte :

In Apocalipsa ultima Biserica ,din cele sapte ,careia i se adreseaza Domnul ,este Biserica din Laodiceea .Daca privim acesta Biserica interpretata intr-un context istoric ,aceasta biserica apartine timpului nostru, respectiv vremea sfarsitului. Biserica aceasta era o biserica impietrita, care se considera in regula din punctul ei de vedere (bogat si nu duc lipsa de nimic).

Un alt text unde intalnim impietrirea inimii este in textul cu cele zece fecioare : cinci erau intelepte si cinci nechibzuite. Cele cinci nechibzuite erau “membrii ai bisericii impietriti”. La vremea in care trebuiau sa umple vasele cu untdelemn ei se ocupau cu alte lucruri.Asa ca in vreme ce o parte a bisericii se ocupa cu umplerea cu Duhul Sfant, pentru ca lumina lui Dumnezeu sa lumineze prin ei ,cealalta parte statea fara grija.

De cand am venit aici in P….d , Dumnezeu m-a purtat in multe locuri unde am avut contact cu multi nepocaiti ,deci oameni care nu si-au predat viata lui Dumnezeu. Majoritatea mi-au spus : “Stii ce: pocaitii sunt mai rai ca noi de 10 ori, fura ,inseala ,umbla cel mai mult dupa bogatii, sunt rai din calea afara, fara mila ectc” .Am incercat sa le explic acestor oameni ca nu-i chiar asa si ca noi trebuie sa ne raportam la Domnul Isus si nu la oameni, fiindca toti oamenii sunt pacatosi. Raspunsul a fost :Da,da si atunci de ce sa venim la voi?, daca si voi sunteti la fel?” La foarte multi am incercat sa-i ajut cu ce pot aratandu-le dragoste si m-am rugat si ma rog pentru ei insa nu-i pot obliga sa-si predea viata Domnului. Trebuie sa inteleaga fiecare ca in acesta perioada Satana se lupta cu putere, fiindca stie ca nu mai are mult timp sa piarda pe cat mai multi si indeosebi pe cei alesi sau cei din Biserica.
Este o perioada din cele mai critice din viata bisericii. De multe ori parca suntem straini unul fata de altul ,ne simtim singuri. Egoismul este la loc de cinste atat in societate cat si in Biserica!

A inceput sa ma intereseze acest fenomen in mod deosebit .

O sa incerc sa-i dau o definitie acestui fenomen si pe urma o sa trec la cateva exemple:

Impietrirea inimii este fenomenul care se manifesta in prezenta pacatului si prin care omul devine imun la Cuvantul lui Dumnezeu

Ca sa intelegem mai bine acest fenomen sa ne imaginam urmatoarele:

Un om aude indemnul de la Duhul Sfant: “citeste Scriptura fiindca azi nu ai citit-o” . Omul i-a aminte si zice: “nu, nu azi ,maine, azi sunt foarte obosit”. Maine Duhul Sfant se prezinta la inima omului si indeamna omul sa citeasca Scriptura din nou ,raspunsul este la fel. Totul se poate intampla mai mult timp insa la un moment dat Duhul Sfant spune : “Destul ti-am dat sansa ,acum am libertatea sa te las sa faci ce vrei” .Poate ca o sa fiti intrigati de aceasta concluzie dar asa este Duhul Sfant, are libertatea sa spuna :”omului acestuia i-am vorbit destul, cu fiecare zi in care eu l-am indemnat sa citeasca Scriptura el s-a impietrit tot mai mult asa ca a ajuns sa traiasca in voia mintii lui rele si blestemate,in neascultare.” Un astfel de om nemaiavand hrana spirituala v-a slabi spiritual si in cele din urma v-a muri spiritual.Un astfel de om este vulnerabil la atacurile Satanei si in foarte scurt timp este robit de numeroase pacate si v-a muri spiritual.

Impietrirea inimii se manifesta la doua categorii de oameni:

1.Necrestini (Oameni necredinciosi)
Am ales un exemplu din Scriptura:

Faraon:

Dumnezeu a trimis pe Moise sa-i vorbeasca si dupa fiecare urgie care a venit peste Egipt ,Faraon, s-a impietrit si mai tare.

La un moment dat Cuvantul spune: “EX 9:12 Domnul a impietrit inima lui Faraon, si Faraon n’a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul lui Moise.”

Dumnezeu nu impietreste inimile oamenilor in sensul ca vrea sa ne faca rau ca sa ajungem in Iad. Dumnezeu are libertatea insa sa spuna :”destul ! Omului acestuia i-am vorbit destul ,m-am prezentat la inima lui destul si i-am tot vorbit ,acum ma voi departa de el si-l voi lasa in voia mintii lui blestemate!”

Asa se intampla si azi prieteni dragi din casa Domnului,multi vin la Biserica si asculta Evanghelia si spun nu-i inca timpul,poate luna viitoare, poate anul viitor, ce-o sa spuna oamenii daca ma pocaiesc, inca nu sunt hotarat!
Tineri si ascultatori dragi care nu ati facut un legamant cu Dumnezeu. Poate ca sunteti prima data sau a zecea oara in Casa Domnului .Poate ca i-ati inchis usa inimii inaintea Domnului de multe ori. Destul! Spune Dumnezeu .Acum este momentul!

Stii sigur ca Duhul Sfant se va apropia maine iar de tine? ,stii sigur ca Dumnezeu iti mai da sansa alegerii?. Cu cat te opui Duhului Sfant cu atat te vei impietri mai mult!

Dragul meu ascultator refuzand sa-ti dai inima lui Dumnezeu il refuzi pe Duhul Sfant,te impietresti inaintea lui Dumnezeu.Si se poate la un moment dat Dumnezeu sa te lase in voia ta ,sa se departeze de tine!

Tinerilor este o binecuvantare sa traiesti intr-o familie de crestini, sa cresti intr-o Biserica si totusi este atat de grav sa-i spui Duhului Sfant nu,nu vreau ,nu m-am hotarat ,mai vreau sa-mi traiesc viata dupa principiile mele!

2.Crestinii (Oameni ai lui Dumnezeu)

Imparatul Saul :

Desi este ales de Dumnezeu ca Imparat, Saul odata ce lasa pacatul in viata lui ,se impietreste pana la moarte:Prima data isi asuma slujba de preot nesocotind voia si porunca lui Dumnezeu. Desi ar fi fost bine sa se pocaiasca si sa-si corecteze viata ,el se impietreste si mai mult.A doua greseala Dumnezeu ii da niste porunci cu privire la lupta si el nesocoteste pe Dumnezeu si in al treilea rand consulta o vrajitoare pentru a lua legatura cu Samuel care murise ,stiind ca era interzis cu desavarsire acest lucru de catre Dumnezeu. Trei posibilitati in care Dumnezeu i-a dat sansa sa se pocaiasca si sa se intoarca .Respingerea i-a adus pieirea!

Foarte multi crestini vin la Biserica in zilele noastre . Duhul Sfant se prezinta la inima lor si le vorbeste . Raspunsul lor este nu!Asa ajung sa lase ca pacatul sa-i conduca ,inima lor este impartita si Duhul Sfant nu are acces de loc sau acces doar limitat in anumite coltisoare ale inimii.

Cateva exemple :

– Un crestin sarac dintr-o localitate a gasit o casa de cumparat .Casa era foarte ieftina si intelegerea cu vanzatorul era foarte rentabila pentru cumparatorul nostru. Insa fratele nostru ce-a zis :lucrez pentru un om ,crestin bogat ,care are multe case de batrani si este si Real Estate ,hai sa-i cer parerea. Zis si facut: Numai ca dragul de crestin ,cu multe case, a pus mana pe telefon si a vorbit cu vanzatorul si i-a spus : “Sti omul care vrea casa ta lucreaza pentru mine si s-a hotarat sa nu o mai cumpere , nu vrei sa mi-o vinzi mie?” Dupa cateva saptamani saracul crestin ce vroia si el o “mielusea” a aflat ca crestinul cu multe “mielusele” ravnise si la “mielusiaua” lui .Un gust amar avea in gura si mi-a spus : Lasa ca Dumnezeu stie El cum sa rasplateasca unor astfel de oameni!

-Un alt exemplu este personal :Am cumparat o masina cu cativa ani in urma :consuma mult ulei si era scumpa . Am intrebat un frate :Frate uite am problema aceasta cu masina si nu stiu ce sa fac: Raspunsul a fost :”gaseste un fraier si scapate de ea!”I-am spus: da mi-e frica de Dumnezeu sa fraieresc pe cineva . Mi-a zis: “Ce frica frate ca aici toti fac asa!”. I-am spus daca o s-o vand o sa-i spun omului ce are masina, fiindca asa cred ca-i corect! “Cum vrei tu!”-a fost raspunsul lui!

Nu a-si vrea sa fie un mesaj antibogati sau antibogatii, departe de mine gandul acesta .Si eu vreau sa am un busines si sa-mi fac o situatie ,daca Dumnezeu are aceasta in plan pentru mine.Unii lucreaza cinstit si Domnul ii binecuvinteaza ,altii insa sunt cuprinsi de lacomia de bani si incep sa fure si sa calce totul in picioare, principii ale lui Dumnezeu,relatii de prietenie,nu-i mai intereseaza nici faptul ca Dumnezeu i-a chemat sa fie lumina ,ii intereseaza doar un lucru :baniii! A-si vrea insa sa fie un mesaj impotriva impietririi inimii. Cand pasesti in America , gasesti “binevoitori” si saraci si bogati ,care te invata cum sa furi statul, cum sa stai acasa si sa iei bani de la stat ,cum sa lucrezi la negru sa nu platesti taxe , cum sa exploatezi oamenii din jurul tau ca sa castigi bani ectc.Acestea sunt pacate impotriva lui Dumnezeu. Acestea ne fac sa vorbim in gol ,sa nu mai avem credibilitate inaintea oamenilor si ne fac “goi si ticalosi” inaintea Domnului.Sunt oameni care vin la Biserica si se impietresc .Pacatul li se cuibareste in inima si resping Cuvantul lui Dumnezeu ,devenind imuni la Cuvant. La un moment dat Duhul Sfant nu mai are acces la inima lor si ii lasa in voia mintii lor.Asa ca ajung la sfarsit la intalnirea cu Domnul sa spuna :”Doamne nu am prorocit noi in Numele Tau, nu am scos noi draci in Numele Tau, nu am facut noi minuni in Numele tau ! Si Domnul le va spune:” plecati de la mine ca nu va cunosc!”

Nu va uitati la cei ce pacatuiesc ,sunt rai ,fara mila si traiesc printre noi ,rugati-va pentru ei ,sunt oameni impietriti si Dumnezeu nu se lasa batjocorit, fiecare isi v-a lua rasplata de la Dumnezeu.Dumnezeu sa-i ajute pe fiecare sa priveasca la Cristos Domnul si rugati-va pentru cei care-i vedeti impietriti! Rugaciunea si postul are o mare putere sa sfarame inimile impietrite!

Daca am auzit mesajul acesta in aceasta zi ,avem la Dumnezeu posibilitatea de redresare cat se zice astazi .Pocainta trebuie sa fie raspunsul tau .Daca ai vazut ca ai o inima impietrita roagate Domnului astazi!

“EVR 3:12 Luati seama dar, fratilor, ca niciunul dintre voi sa n’aiba o inima rea si necredincioasa, care sa va desparta de Dumnezeul cel viu.

EVR 3:13 Ci indemnati-va unii pe altii in fiecare zi, cita vreme se zice: ,,Astazi,“ pentruca niciunul din voi sa nu se impietreasca prin inselaciunea pacatului.

EVR 3:14 Caci ne-am facut partasi ai lui Hristos, daca pastram pina la sfirsit increderea nezguduita dela inceput,

EVR 3:15 cita vreme se zice: ,,Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile, ca in ziua razvratirii.`
`
EVR 3:16 Cine au fost, in adevar, ceice s’au razvratit dupace auzisera? N’au fost oare toti aceia, cari iesisera din Egipt prin Moise?

EVR 3:17 Si cine au fost aceia de cari S’a desgustat El patruzeci de ani? N’au fost oare ceice pacatuisera, si ale caror trupuri moarte au cazut in pustie?

EVR 3:18 Si cui S’a jurat El ca n’au sa intre in odihna Lui? Nu S’a jurat oare celorce nu ascultasera?

EVR 3:19 Vedem dar ca n’au putut sa intre din pricina necredintei lor.”

S. I

cioanas@netzero.com

2 COMENTARII

  1. Dumenzeu este sfant ca sa ne mantuim trebe sa facem post rugaciuni si sa luam trupu si sangele domnului ..cele mai tari rugaciuni care ma intors la dumnezeu au fost la domnul isus hristos la maica domnului si salptire …si sfantul vasile cel mare ..slavit sa fie domnul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.