CA UN HOT !

0
103

“¦”Iata eu vin ca un hot. Ferice de cel ce vegheaza si îsi pazeste hainele “¦..”.
(Apoc 16:15)

Multi dintre noi am avut trista experienta sa constatam ca anumite valori, într-o vreme de neveghere ne-au fost furate.Într-o dimineata sotia s-a uitat pe geamul apartamentului nostru situat la ultimul nivel al unei cladiri cu opt etaje si m-a întrebat speriata : unde ti-ai parcat masina ? I-am raspuns linistit : la locul ei !.

Vino imediat sa vezi mi-a spus ea ; în locul nostru de parcare este o alta masina ! Am coborât îndata sa vad daca nu cumva am parcat în alta parte, dar foarte repede mi-am dat seama ca a trecut hotul.
Ce agitatie, câta framântare si câte declaratii pentru politie au urmat dupa aceea , dar toate acestea au fost degeaba, masina nu mai era !

Hotul este persoana cea mai nedorita si cea mai de condamnat atunci când este descoperita. Cu toate acestea atunci când Domnul Isus îsi anunta revenirea Sa în mijlocul lumii spune ca va fi ca a unui hot : Mat.24:43, Luca 12:39, 1Tes.5:2, 2 Pet.3:10, Ap.3:3 si 16:15.
Domnul Isus se identifica cu un hot, nu pentru ca ar avea ceva în asemanare cu caracterul hotului, ci pentru ca evenimentele si experientele ce vor fi traite la venirea Sa, vor fi asemanatoare cu trecerea hotului. Hotul de obicei

vine noaptea atunci când este întuneric.

În atentionarea Sa pentru ucenici Domnul Isus spune : ” “¦daca ar sti stapânul casei la ce straja din noapte va veni hotul, ar vegehea si n-ar lasa sa-i sparga casa “Mat 24:43.Hotul actioneaza mai usor atunci când nu este lumina .Când va veni Domnul Isus va fi noapte ! Nu o noapte în care va fi întuneric fizic , ci un întuneric spiritual. O vreme în care va lipsi lumina adevarului.

În timpul în care traim,întunericul moral este tot mai dens, si lumina adevarului tot mai nedorita. În orasele mari se vorbeste fregvent despre “viata de noapte” .Pacate ca cele savârsite de oamenii din cetatile Sodoma si Gomora , sau de generatia peste care a venit potopul , acum sunt la moda si o lauda pentru cei care le comit.

În acelasi timp exista si un mare întuneric spiritual, o ratacire fata de adevar. Învataturi si practici ale religiilor pagâne,sunt tot mai acceptate ca norma de viata pentru generatia în care traim. Se împlineste atentionarea facuta de apostolul Pavel pentru Timotei :”¦.”oamenii nu vor putea sa sufere învatatura sanatoasa ; “¦.si îsi vor da învatatori dupa poftele lor. Îsi vor întoarce urechea de la adevar , si se vor îndrepta spre istorisiri închipuite ” 2Tim.4:3-4.

Dar mai provocator este faptul ca s-a intensificat lupta spirituala a fortelor întunericului. Fenomene ca vrajitoria, ghicitoria, magia neagra, pâna la stapânirea demonica, sunt experiente de dorit pentru tot mai multi astazi.Sunt sefi de state care nu iau nici o decizie, pana nu-si consulta mediumul lor personal. Aceasta vreme de întuneric pregateste cadrul venirii Domnului Isus.
Venirea Lui se va asemana cu cea a unui hot ,pentru ca todeauna

hotul cauta si ia ceea ce este de valoare.

Nimeni n-a întâlnit vre-un hot care sa ia si sa duca gunoiul ! El rascoleste pâna în cel mai dosnic ungher si ia numai ceea ce este de pret.Sunt multe lucruri de pret, în ochii oamenilor din mijlocul acestei lumi. Dar înaintea Lui Dumnezeu toate acestea sunt gunoaie. Domnul Isus va veni ca un hot, pentru a-si lua cea mai de pret comoara : mireasa Lui ! Aceasta cuprinde sufletele tuturor celor credinciosi, pentru care a platit pretul cel mai scump ; sîngele Sau. Apostolul Petru vorbind despre aceasta jertfa spune :”¦”stiti ca nu cu lucruri pieritoare , cu argint sau cu aur, ati fost rascumparati din felul desert de vetuire, pe care-l mostenisera-ti de la parintii vostri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fara cusur si fara prihana.” ! Pet. 1:18

Biserica este o comoara deoarece pentru ea, Domnul Isus a facut cea mai mare investitie. Prin Duhul Sau ,El, înobileaza viata celor credinciosi, cu roadele neprihanirii si-I înzestreaza cu darurile spirituale. Iar Bisericii I-a rezervat locul pe care îl pregateste ,chiar din vremea când S-a înaltat la cer. Aceasta-I comoara nepretuita de lumea în care traim , dar de mare pret înaintea lui Dumnezeu ,pe care Domnul Isus o va lua când nimeni nu se va astepta.

Venirea Sa poate fi asemanata apoi cu cea a unui hot ,pentru ca

actiunea hotului
este constatata dupa ce acesta a trecut.

Cei care nu vegheaza descopera trecerea hotului dupa ce casa le-a fost pradata, si bunurile nu mai sunt.Foarte multi sunt acei care se vor trezi ,când totul va fi prea târziu! Acum dorm somnul pacatului, al nepasarii si al necredintei. Nu-I poate trezi , mesajul Scripturii, experientele vietii , sau semnele vremurilor . Dar Se vor destepta toti când deja Domnul Isus a trecut si Biserica nu va mai fi . Pierderea pe care o vor suferi toti, va fi mare ! Ca sa nu ai cele mai grozave remuscari atunci , imperativul Domnului Isus este :””¦Vegheati.., pentru ca nu stiti în ce zi va veni Domnul vostru. Mat. 24:42

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.