„Care face toate după sfatul voiei Sale” (Efeseni 1:11)

Biblia ne spune că înainte de a ne naște, „erau scrise toate zilele cari ne erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele” (Psalmul 139:16). Dumnezeu a personalizat o hartă pentru viața ta „după sfatul voiei Sale.” Este datoria ta s-o descoperi si să călătorești ghidându-te după ea.

Pastorul Terry Nance spune: „Se poate să-ti cunoști destinația supremă, dar să ai nevoie de călăuzire înspre acolo. Mai întâi de toate: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumina pe cărarea mea” (Psalmul 119:105).

Dumnezeu vede imaginea de ansamblu, scurtăturile și gropile. Nu căuta călăuzire în afară, căci Duhul Sfânt locuiește în tine și din lăuntrul tău vine ghidarea.” Meditează la aceste versete și fă din ele rugăciuni personale: „noi suntem lucrarea Lui, și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele” (Efeseni 2:10).

„Domnul întărește pașii omului, când îi place calea lui” (Psalmul 37:23). „Tu lărgești drumul sub pașii mei, și nu-mi alunecă gleznele” (Psalmul 18:36). „Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările” (Proverbe 3:6). „Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „lată drumul, mergeți pe el!” Când veți voi să vă mai abateți la dreapta sau la stânga.” (Isaia 30:21).

La sfârșitul vieții sale, Pavel a putut spune: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința” (2 Timotei 4:7). Să observăm că Pavel a trebuit să „lupte” uneori pentru a rămâne pe cale, însă prin harul lui Dumnezeu a reușit – la fel și tu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.