8 Martie

0
448

“Domnul sa-ti fie desfatarea, si El îti va da tot ce-ti doreste inima.” Psalm 37: 4

Astazi as dori sa încercam sa elucidam misterul ce planeaza asupra ideii de vointa a lui Dumnezeu si sa aratam care sînt modalitatile prin care putem descoperi voia lui Dumnezeu.

Daca astazi esti pus în fata unei decizii grele, daca dilemele ti-au acaparat viata, daca esti provocat de probleme acestei vieti, permite-mi sa îti las 5 pasi pe care îi poti urma pentru a te lamuri asupra acestor probleme.

Primul: ceea ce vrei sa faci este pus în lumina Cuvîntului lui Dumnezeu? Vreau sa îti spun ca Domnul Isus nu îti va cere niciodata sa faci ceva ce nu este conform Scripturii.

Al doilea: te-ai rugat pentru lucrul pe care vrei sa îl faci cu credinta? Asa cum spune si versetul de azi: “Domnul sa-ti fie desfatarea, si El îti va da tot ce-ti doreste inima”. Cred ca atunci cînd vei fi în comuniune si uniune cu Domnul Isus, El va aseza în inima ta dorinte corecte.

Al treilea: ai cautat sfatul prietenilor tai credinciosi sau a consilierilor? În Proverbe 11: 14 ni se spune: “Cînd nu este chibzuinta, poporul cade; dar biruinta vine prin marele numar de sfetnici.” Daca în aceste momente esti pus în fata luarii unor decizii importante, cauta ajutorul la sfetnici dupa voia Domnului, oameni care îl urmeaza pe Isus Hristos si care înteleg Scriptura.

Al patrulea: care sunt circumstantele ce stau la baza deciziei tale? Sînt asa cum doreste Dumnezeu? Arata ca si cum Domnul ar deschide o usa sau ca si cum ar închide-o? Fii atent la circumstante.

Al cincilea: daca te afli în fata unei probleme relationale si nu stii daca sau cum sa raspunzi, care este lucrul cel mai bun pe care îl poti face? Taci din gura. Însa exista situatii în care cel mai bun lucru este acela de a spune: “Prietene, te iubesc, însa ceea ce faci nu este bine. Nu este ceea ce Dumnezeu ar vrea sa faci.”

Cred ca vei privi cu atentie la aceste cinci atitudini de fiecare data cînd vei avea probleme. Fii atent la ceea ce vrea Dumnezeu sa faci si cînd realizezi care este planul cu privire la viata ta, accepta-l cu toata inima, mintea, sufletul si puterea.

FII ATENT LA CEEA CE VREA DUMNEZEU SA FACA ÎN VIATA TA SI PRIN CREDINTA, ACCEPTA PROVOCAREA DIN TOATA INIMA, MINTEA, SUFLETUL SI PUTEREA TA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.