8 IUNIE ZDROBIREA (3)

0
41

“Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit” (Psalmul 51:17)

Uneori Dumnezeu îngăduie să ne afundăm pentru a descoperi că El este cârligul de salvare. Ghedeon a înfruntat o armată de 135.000 de oameni cu doar 32.000. Și 22.000 dintre ei au părăsit câmpul de luptă și s-au dus acasă atunci când li s-a oferit această ocazie. Fă singur socoteala. Gândirea lui Ghedeon a fost: “Nu se poate să învingem!” Apoi Dumnezeu explică: “Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult, ca să dau pe Madian în mâinile lui; el ar putea să se laude împotri­va Mea, și să zică: “Mâna mea m-a izbăvit” (Judecători 7:2). O luptă veche de când e lumea, în care este angajat eul este dusă de fiecare dintre noi, zilnic. De aceea rugăciunea “Tatăl nostru” se termină cu: “Căci a Ta este împărăția, și puterea și mărirea, în veci. Amin” (Matei 6:13). De unde vine put­erea noastră? De la Dumnezeu! Cine trebuie să primească slava pentru toate realizările noastre? Dumnezeu! Cât durează acest demers? Pentru totdeauna!

Dumnezeu a trebuit să zdrobească atotsuficiența din Iacov pentru ca “Israel” să iasă la suprafață. Uneori Dumnezeu te lasă să cazi ca să te poată ridica din nou. Moise a fost numit cel mai blând om de pe pământ. Dar i-au trebuit patruzeci de ani de viețuire ca păstor în pustie pentru a se debarasa de mândrie și pentru a deveni supus lui Dumnezeu. Doar atunci a fost el gata să stea înaintea lui Faraon și să facă minunile care au demonstrat puterea lui Dumnezeu și l-a răzbunat pe Moise!

Zdrobirea nu înseamnă să fii bleg, să suferi de un complex de inferioritate sau să ai stimă de sine redusă. Nu, zdrobirea înseamnă să te rogi: “Doamne, dacă lucrarea aceasta trebuie făcută și încă bine, Tu va trebui să lucrezi prin mine. Așa că încrederea mea este în Tine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.