8 Februarie

0
42

“Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatalui si al Fiului si al Sfîntului Duh.” Matei 28: 19

Botezul ar trebui sa fie important pentru noi crestinii, pentru ca a fost important si pentru Hristos.

Si nu numai ca Domnul Isus a fost botezat la începutul lucrarii Sale, ci si-a desavîrsit lucrarea prin botez. Nu crezi ca lucrul acesta ar trebui sa fie o prioritate si pentru tine? Eu cred ca da.

Daca esti credincios, dar înca nu ai fost botezat, te îndemn sa împlinesti aceasta porunca a Domnului. Îti voi explica de ce în cele ce urmeaza.

În primul rînd, botezul este marturia angajamentului tau fata de Domnul Isus. Daca te încrezi cu adevarat în Isus Hristos, atunci trebuie sa faci o declaratie publica a acestui fapt, asa cum verigheta este expresia publica a angajamentului fata de sot sau de sotie.

În al doilea rînd, botezul este simbolul mîntuirii tale. Trebuie sa arati în mod public faptul ca Domnul Isusa murit si pentru tine si sa arati decizia pe care ai luat-o, de a te supune Lui în pentru vesnicie.

În al treilea rînd, botezul este semnul ascultarii. De vreme ce sînt atîtea lucruri pe care eu si cu tine nu le putem face, exista totusi un lucru pe care Domnul Isus l-a facut si pe care putem sa îl facem si noi. De aceea, cînd te botezi, declari în mod public ca tu asculti de Dumnezeu.

În cele din urma, botezul înseamna declararea credintei tale. Cînd te botezi, spui lumii întregi ca tu crezi si îi apartii lui Isus Hristos. Le spui tuturor ca îl iubesti pe Domnul tau si ca vrei sa îl urmezi din toata inima.

Trebuie sa întelegi un lucru: botezul nu te mîntuie. Dar, te îndemn azi, ca daca ai luat în inima ta decizia de a crede în Domnul Isus si jertfa Sa, sa te botezi, ascultînd astfel de Dumnezeu. Prin acest act vei depune o marturie publica despre ceea ce a facut credinta în Domnul Isus în viata ta.

DOMNUL ISUS A FACUT DIN BOTEZ O PRIORITATE A ACTIVITATII SALE. ASA AR TREBUI SA FACEM SI NOI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.