7 FEBRUARIE CÂND PARTENERUL TĂU NU-TI ÎMPĂRTĂȘEȘTE CREDINțA (3)

0
42

“Dacă o femeie are un bărbat necredincios” (I Corinteni 7:1)
Acceptă-ți partenerul așa cum este. Nu-ți mai condiționa dragostea ““ la fel cum a făcut și Dumnezeu cu tine. “Dumnezeu își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi”¦ Căci, dacă atunci când eram vrăjmași, am fost împă¬cați cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său” (Romani 5:8-10). Iubește-l necondiționat. Asta înseamnă mai întâi să-l accepți fără să-l critici. “Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu ce judecată judecați, veți fi judecați” (Matei 7:1-2).

Critica creează totdeauna distanță în problemele spirituale. în schimb, găsește în el calități pe care le poți aprecia și vei genera deschidere. în al doilea rând, acceptă-l fără a face comparații. “Aș vrea să fi mai mult ca Tom. El și Luci merg împreună la biserică în fiecare săptămână și au o căsnicie minunată”. Compari merele cu por¬tocalele! El va înțelege că îi spui că nu este un soț la fel de bun ca Tom și va ajunge să-l_ dis¬prețuiască pe Tom, biserica și orice alt lucru cu care îl compari. Acceptă-l așa cum este. În al treilea rând, acceptă-l fără schimbare. Oamenii urăsc cerințele de a se schimba, dar deseori se schimbă când se simt acceptați așa cum sunt. Schimbarea este sarcina Duhului Sfânt, nu a ta. “Va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata” (loan 16:8).

Mai întâi, lasă Duhul Sfânt să te schimbe. Comportamentele partenerului tău sunt de obicei reacții la comportamentul tău. Când te schimbi, partenerul reacționează la o persoană diferită și va fi mai pro¬babil să se schimbe în mod voluntar. Urmează modelul lui Dumnezeu: prima dată El acceptă; apoi împacă; în ultimul rând El schimbă oameni! “Hristos, la vremea cuvenită a murit pentru cei nelegiuiți” (Romani 5:6). A funcționat la tine de ce n-ar merge și cu partenerul tău?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.