7 AUGUST NU-țI PUNE DRAGOSTEA LA PĂSTRARE!

0
46

“După ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus” (Marcu 14:3)

Marcu scrie: “A venit o femeie, care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump; și, după ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus. Unora dintre ei le-a fost necaz, și ziceau: “Ce rost are risipa aceasta de mir? Mirul acesta s-ar fi putut vinde “¦ și să se dea săracilor.” Și le era foarte necaz pe femeia aceea. Dar Isus le-a zis: “Lăsați-o în pace “¦ Ea a făcut un lucru frumos față de Mine; căci pe săraci îi aveți totdeauna cu voi “¦ dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna. Ea a făcut ce a putut; Mi-a uns trupul mai dinainte, pentru îngropare. Adevărat vă spun că, oriunde va fi propovă­duită Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va istorisi și ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei” (Marcu 14:3-9).

Nicodim a adus o sută de litri de smirnă și de aloe pentru a îmbălsăma trupul lui Isus, după ce a murit, și nu există nici un cuvânt de laudă la adresa lui în Scriptură despre acest lucru. Această femeie a adus un litru de mir și l-a turnat pe El când încă era în viață și Domnul Isus a subliniat două lucruri: 1) “Ea a făcut ce a putut”. Actele de bunătate nu înseamnă să faci lucruri extraordinare, ci să faci lucruri mărunte cu dragoste; 2) “Se va istorisi ce a făcut femeia aceasta, spre pomenirea ei”. Pentru ce vei fi pomenit, pentru o viață de slujire sau pentru o viață egoistă?

Dacă ai o părere bună despre cineva, spune-i-o. Abate-te din drumul tău pentru a-i umple viața cu bucurie cât încă mai este timp. Acele expresii ale aprecierii, acele cuvinte de iertare, acel dar special pe care l-ai avut în minte; împărtășește-le cât timp mai poți. Nu-ți ascunde dragostea într-o cutie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.