6 MARTIE – ECONOMIA LUI DUMNEZEU ÎN VREMURI GRELE (3)

0
43

-“Nu vă îngrijorați de ziua de mâine” (Matei 6:34)-

Teama ne face să reacționăm emoțional, făcând toate lucrurile anapoda. Abandonăm prin­cipiile Scripturii și apucăm tot ce găsim, economisind și adunând stocuri în caz că lucrurile se înrăutățesc. Nu te preda în fața temerilor care dau buzna în cultura noastră din ce în ce mai lip­sită de evlavie. în schimb, urmează economia lui Dumnezeu cu credincioșie în vremurile grele. Când evreii au făcut așa s-au bucurat de o recoltă foarte bogată. Dar când au strâns și au făcut provizii din ce le-a dat Dumnezeu, El a spus: “Sunteți blestemați “¦ tot poporul în întregime!” (Maleahi 3:9). Fie că au experimentat belșug sau lipsă, a depins de atitudinea și faptele lor față de economia lui Dumnezeu.

Principiile Lui cereau ca ei să “aducă însă la casa vistieriei toate zeciuielile” nu o parte din ele (v. 10).Dacă L-ar fi “cinstit pe Domnul cu averile lor, și cu cele din­tâi roade din tot venitul lor”¦ grânarele le-ar fi fost pline de belșug, și teascurile lor ar fi gemut de must”, (Proverbe 3:9-10). Domnul Isus a spus “Dați, și vi se va da; “¦ Căci cu ce măsură veți măsura, cu aceea vi se va măsura” (Luca 6:38).

Tu, nu economia, stabilește măsura recoltei tale potrivit cu măsura pe care o folosești la semănat. Biblia spune: “cine seamănă puțin, puțin va secera; iar cine seamănă mult, mult va secera” (2 Corinteni 9:6). Iată cum merg lucrurile în economia lui Dumnezeu, cel ce “dă cu mâna largă, ajunge mai bogat” în timp ce “altul, care economisește prea mult, nu face decât să sărăcească”. Dumnezeu promite că sufletul bine­făcător va fi săturat, și cel ce udă pe alții va fi udat și el” (Proverbe 11:24-25). Încearcă și tu. Principiile lui Dumnezeu funcționează în orice economie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.