6 MAI – EȘTI ÎN RĂZBOI SPIRITUAL

0
39


– “Întariți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui”
(Efeseni 6:10)-

În 1917 Aqaba părea impenetrabilă. Orice armată ce se apropia de portul ei trebuia să se confrunte cu o imensă rezistență navală. În spatele ei se întindea un deșert sterp, fără apă, neospitalier. La est se întindea “nicovala soarelui”, nisipuri fierbinți de-a lungul a ceea ce în prezent este astăzi granița dintre Arabia Saudită și Iordan. Turcii credeau că Aqaba este imună la atacuri, dar s-au înșelat.

Lawrence de Arabia a condus oarmată de cavaleri arabi prin “nico­vala soarelui”. Ei au primit și sprijinul popoarelor băștinașe. În 6 iulie 1917, ei au năvălit în Aqaba dinspre nord, din partea neașteptată. Un episod culminant din filmul Lawrence de Arabia repre­zintă imaginea panoramică a arabilor, a cămilelor și cailor lor, în frunte cu Lawrence, galopând peste armele navale care sunt complet lipsite de putere pentru a-i opri. De ce? Deoarece armele erau îndreptate în direcția greșită!

Aqaba a fost înfrântă și stăpânirea turcă asupra Palestinei a fost zdrobită, pentru a fi înlocuită de cea britanică și în final de poporul Israel. Turcii nu au reușit să apere Aqaba deoarece au făcut trei greșeli: nu și-au cunoscut dușmanul; nu au știut care este punctul lui cel mai slab și nu au avut armele adecvate. Iată ce lecții putem învăța de aici:

1) Trebuie să-ți cunoști dușmanul. Satan va sta în umbră sau chiar își va nega existența pentru a te convinge că “tu” ești problema. Astfel te vei lupta cu trupul prin puterea trupului și vei pierde de fiecare dată;

2) Trebuie să-ți cunoști punctele cele mai slabe. Fii cinstit. Întărește-te înainte de atac;

3) Cunoaște-ți armele. Înarmat cu Cuvântul lui Dumnezeu, cu rugăciune protectivă și părtășie creștină, nu mai ești o pradă pentru dușman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.