6 IANUARIE NOE (1)

0
45

“Noe a căpătat milă înaintea Domnului” (Geneza 6:8)

Dacă vrei să te bucuri de binecuvântarea lui Dumnezeu, trebuie să remarci două lucruri din viata lui Noe.

În primul rând, Noe L-a slăvit pe Dumnezeu. “Prin credință Noe, când a fost înștiințat de Dumnezeu despre lucruri care încă nu se vedeau, și, plin de o teamă sfântă, a făcut un chivot ca să-și scape casa; “¦ și a ajuns moștenitor al neprihănirii care se capătă prin credință” (Evrei 11:7).

Noe nu a văzut niciodată ploaia și nimeni altcineva nu o văzuse. El locuia la 160 de km depărtare de cel mai apropiat ocean. Chiar dacă putea să învețe să construiască o corabie, cum putea să o lanseze la apă? Și cum rămâne cu strângerea tuturor animalelor? Timp de 120 de ani el a fost ținta batjocurilor. Dar pentru că L-a slăvit pe Dumnezeu, a ajuns în vârf.

În al doilea rând, Noe L-a ascultat pe Dumnezeu. “Așa a și făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu” (Geneza 6.22). Înțelegerea poate aștepta; ascultarea nu poate aștepta. Ascultarea imediată te va învăța mai multe despre Dumnezeu decât ai putea învăța într-o viață de discuții pe teme biblice. De fapt, sunt multe porunci ale lui Dumnezeu pe care nu le vei înțelege până când nu le vei respecta. Când Noe a ieșit din corabie după potop, Dumnezeu i-a zis: “Creșteți, înmultiti-vă și umpleți pământul “¦ vi le-am dat în mâinile voastre!” (Geneza 9:1-3).

Cu Dumnezeu, răsplata ta va fi întotdeauna mai mare decât ascultarea ta. Uneori încercăm o ascultare parțială: “Mă voi duce la biserică, dar nu voi da zeciuială. Voi citi Biblia, dar nu-l voi ierta pe cel ce m-a rănit”. Ascultarea parțială înseamnă neascultare! Biblia spune: “omul este socotit neprihănit prin fapte, și nu numai prin credință” (lacov 2:24). De ce este ascultarea atât de importantă? Deoarece Domnul Isus a spus: “Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele” (loan 14:15).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.