6 AUGUST CÂND Al DE-A FACE CU PROBLEME URIAȘE

0
45

“Atunci a ieșit un om din tabăra Filistenilor”¦ El se numea Goliat” (1 Samuel 17:4)

Când vine vorba despre probleme uriașe:

1) Mărimea lor te poate intimida. Iar când toată lumea din jurul tău, inclusiv liderul tău încearcă să le acopere nu te ajută deloc. În acel moment trebuie să-ți aduci aminte de victoriile din trecut: de dimensiunea Mării Roșii, a zidului lerihonului. Cât de mare este Dumnezeul tău?

2) Cuvintele lor te pot face să te îndoiești. “Saul și tot Israelul au auzit aceste cuvinte ale Filisteanului, și s-au înspăimântat și au fost cuprinși de o mare frică” (1 Samuel 17:11). Cuvinte pre­cum “tumoarea este malignă”, “firma își reduce personalul”, “nu te mai iubesc”, “copilul nostru este dependent de droguri”, “banca a dat faliment”. Cum te descurci cu aceste cuvinte? Intorcându-te la Cuvântul viu al lui Dumnezeu, care schimbă vieți și care transcende toate circumstanțele și toate părerile, “iarba se usucă, floarea cade; dar cuvântul Dumnezeului nostru rămâne în veac” (Isaia 40:8).

3) Există o ieșire, caut-o. Se spune că Goliat își putea arunca sulița până la jumătatea unui teren de fotbal, asta înseamnă că David se afla probabil la această distanță față de el. Mai mult, Goliat avea o armură care îl apăra din cap până în picioare, cu excepția unei mici deschizături între ochi și frunte. Acolo a țintit David. Iată lecția pentru noi. Când îi ceri lui Dumnezeu o soluție, ea poate apărea ca o mică deschizătură și nu ca jumătatea unui teren de fotbal! Când ți-o descoperă, încrede-te în EL că te va ajuta să o scoți la capăt. Răspunsul lui Dumnezeu pentru tine nu are menirea de a-ți spori senzația de confort, ci de a-ți crește încrederea ta în El. În felul acesta nu doar că vei putea face față acestui uriaș, ci și celor care vor urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.