5 octombrie ““ Afirmații

0
45

-“Povestiți printre neamuri slava Lui, printre toate popoarele minunile Lui! Căci Domnul este mare și foarte vrednic de laud㔦” Psalm 96.3-4-

Marele botanist Karl Linné (1707-1778) și-a început lucrarea sa “Systema naturae” prin descrierea a ceea ce numește “Împărăția Naturii”, astfel: “Veșnic, fără margini, atotștiutor, atotputernic, Dumnezeu Se lasă văzut în lucrurile create, și în toate, chiar și în cele mici. Câtă putere, câtă înțelepciune, câtă desăvârșire de neînchipuit!

Animalele, vegetalele, mineralele, împrumutând și dând înapoi pământului elementele care slujesc la formarea lor; pământul în drumul lui neîncetat în jurul soarelui de la care primește viață, soarele însuși cu celelalte astre și sistemul întreg de stele suspendat și pus în mișcare în adâncul vidului de Cel care nu poate fi înțeles, Ființa ființelor, Cauza cauzelor și Suveranul Autor al lumii ““ toate vorbesc despre înțelepciunea lui Dumnezeu, care conduce lumea.”

Omul de știință francez Henri Fabre (1823-1915) afirma: “Eu nu numai cred în Dumnezeu, eu Îl văd; fără El, nu înțeleg nimic; fără El, totul este întuneric. Cu cât observ mai mult, cu atât această inteligență radiază mai tare în spatele tuturor lucrurilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.