5 IANUARIE CUM SĂ-TI ÎMBUNĂTĂțEȘTI CĂSNICIA

1
58

“Dragostea nu va pieri niciodată” (I Corinteni 13:8)

Iată cinci idei prin care să aduci un suflu proaspăt căsniciei tale. Mai întâi, reînnoiește-ți anga­jamentele. Frecusurile sunt normale într-o căsnicie. La ce te poți aștepta de la doi oameni imper­fecți? Hotărăște-te: “îmi voi recuceri partenerul”. Începe cu un act de voință, nu cu un sentiment în stomac. “Da, voi face ce trebuie să fac pentru cel mai mare bine al partenerului meu”. Este greu când numai unul din parteneri își ia un angajament. Dar când o faci, ajungi din nou pe calea Domnului, iar El este liber din nou să lucreze în partenerul tău. Orice căsnicie va merge când cei doi spun: “˜.’Doamne, spune-ne ce să facem”. Dumnezeu poate face o schimbare în căsnicia ta, dar este nevoie de muncă. Sentimentele vor reveni, dar sentimentele nu pot fi factorul determi­nant al deciziei tale.

În al doilea rând, dați-vă întâlniri din nou. Nimănui nu-i place să fie pus în­tr-un tipar, așa că adoptă atitudinea: “Voi continua să-l curtez și să-l câștig din nou”. În al treilea rând, renunță la ceva pentru partenerul tău. Trimiți un semnal bun când spui: “Da, știu că mi-am planificat să fac lucrul acesta, dar prefer să fiu cu tine”. În al patrulea rând, ia aminte la lucrurile mărunte. Lucrurile mărunte se uită prea ușor, cum ar fi să faci complimente soției sau să-i cumperi o felicitare și să-i spui “Te iubesc”. Sau surprinde-ți soțul purtând rochia lui prefe­rată și gătindu-i ceva special. În ultimul rând, accentuează lucrurile pozitive. Oricine poate fi cri­tic. Nu mai scormoni să găsești ceva rău pentru că, lucrurile care nu sunt perfecte la partenerul tău nu se epuizează niciodată. Încearcă să te uiți cu băgare de seamă la lucrurile bune, spune-i ce ai descoperit și așteaptă să vezi ce se întâmplă!

1 COMENTARIU

  1. fffffffff,frumos
    DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE!SI SA VA DEA CIT MAI MULTE GINDURI FRUMOASE PENTRU A NE TRANSMITE NOUA, TUTUROR ….CE CITESC “RESURSE CRESTINE “

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.