5 FEBRUARIE CÂND PARTENERUL TĂU NU-TI ÎMPĂRTĂȘEȘTE CREDINțA (I)

0
42

“Dacă o femeie are un bărbat necredincios” (I Corinteni 7:1))

Viața alături de un necredincios este atât o provocare, cât și o oportunitate. Este o provocare deoarece credincioșii și necredincioșii văd viața diferit. Și este o oportunitate deoarece Dumnezeu te poate folosi pentru a reduce prăpastia și a-i câștiga pentru Hristos. Dar pentru ca acest lucru să aibă loc, trebuie să îți iei două angajamente. Mai întâi, dedică-te scopului mântuirii lor; în al doilea rând, dedică-te propriei tale creșteri iubindu-i și viețuind cu ei. Odată ce te-ai dedicat, ești gata să primești următorul sfat practic ce te poate ajuta.

Nu uita de limitările spirituale ale celui necredincios, “dacă este cineva în Hristos, este o făp¬tură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17). Numai când este “în Hristos” poate deveni o “făptură nouă”. Numai atunci “cele vechi” dispar! Cele vechi vor domina până când le primește pe cele noi. “Ce este născut din carne, este carne, și ce este născut din Duh, este duh” (loan 3:6). Nu uita, cel necredincios suferă de defecte ale nașterii, pe care nu le poate depăși până când nașterea cea bună nu le corectează. “Umblarea după lucrurile firii pământești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, și nici nu poate să se supună. Deci, cei ce sunt pământești, nu pot să placă lui Dumnezeu” (Romani 8:7-8).

Dacă nu iubește Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea și biserica așa cum o faci tu înseamnă că este controlat de fire și nici “nu poate” să le iubească. Așa că trebuie să ai așteptări realiste. Adu-ți aminte cum erai tu înainte de a-L fi primit pe Hristos. Ai răbdare, dragoste și bunătate până când Dumnezeu își face lucrarea în el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.