26 Noiembrie

1
42

“Astfel dar, cine crede ca sta în picioare, sa ia seama sa nu cada.” 1 Corinteni 10: 12

Daca crezi ca pacatul sexual nu te poate atrage în capcana sa, ai mare grija!

Pentru ca sîntem crestini, trebuie sa avem în vedere si acest pacat al sexualitatii, care, daca nu sîntem atenti ne poate prinde în mreaja sa. Poate ca în urma unei astfel de afirmatii îmi vei spune: “Pastore, nu stiu cum este viata ta, dar eu nu mi-am înselat niciodata nevasta” sau “Eu nu as fi niciodata infidela sotului meu!”

Versetul de astazi ne spune ca niciunul dintre noi nu ar trebui sa se considere mai tare decît pacatul acesta al sexualitatii. Din aceasta cauza Marcu ne spune în capitolul 14: 38: “Vegheati si rugati-va, ca sa nu cadeti în ispita; duhul este plin de rîvna, dar trupul este neputincios.”

Haideti sa ne gîndim la ceva: Scriptura îl numeste pe David un om dupa inima lui Dumnezeu .. lucrul acesta nu îl putem spune prea des în zilele noastre despre oameni, nu-i asa? Si cu toate acestea, chiar si David s-a vazut prins în capcana acestui pacat. Îl cunostea pe Dumnezeu, umbla dupa Cuvîntul Lui; Domnul i-a dat în schimb o pozitie deosebita si o mare responsabilitate spirituala. David a esuat!

Nu sînt interesat de pozitia ta spirituala în cadrul bisericii”¦si aceasta pentru ca NU exista om care sa poate spune ca pacatul imoralitatii îl va ocoli toata viata. Daca nu sîntem atenti cu inimile noastre, putem cadea în aceasta mare ispita a zilelor noastre. Chiar Biblia ne spune în Proverbe 4: 23: “Pazeste-ti inima mai mult decît orice, caci din ea ies izvoarele vietii.” Cu alte cuvinte: trebuie sa fim mereu atenti!

Un lucru pe care îl aud mereu de la familiile care se confrunta cu problema infidelitatii este urmatorul: “Nu mi-am imaginat ca mi se va întîmpla vreodata lucrul acesta. Nu am planuit asa ceva. Nu am visat vreodata ca asa ceva este posibil. Din cîte îmi dau seama, lucrul acesta nu a fost niciodata în gîndurile mele. Nu îmi vine sa cred ca mi s-a întîmplat asa ceva”

Ti se poate întîmpla si tie daca nu esti vegheator si daca nu te rogi. Astazi vreau sa te încurajez sa fugi de pacat si sa te înconjori cu harul si mila lui Dumnezeu si cu oameni care sa te ajute sa te tii tare în lupta cu ispita.

ROAGA-L PE DUMNEZEU SA TE PROTEJEZE DE PACATUL SEXUAL.

1 COMENTARIU

  1. Nici eu nu am crezut ca cea pe care am iubito si prin care L-am cunoscut pe Mantuitorul,ma va trada prin adulter si ma va parasi in final cu cel care imi spunea “frate”si pentru care plangeam si ma rugam Domnului pentru problemele lui.Nu au contat 23 de ani de casnicie.Am suferit mult dar multuesc Bunului meu Mantuitor ca m-a intarit si a fost cu mine,desi satana m-a atacat dur cu tot felul de ganduri.Am facut un legamant pentru vesnicie si nu voi renunta niciodata indiferent care va fi pretul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.