4 octombrie ““ Adevăruri decisive

0
41

-“”¦te trimit, ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întuneric la lumină, și de sub puterea satanei la Dumnezeu; și să primească prin credința în Mine, iertare de păcate și moștenirea împreună cu cei sfințiți.” Faptele Apostolilor 26.17-18-

Apostolul Pavel a primit misiunea de la Mântuitorul de a merge la națiuni să le vestească vestea bună despre pacea cu Dumnezeu. Iată câteva adevăruri decisive transmise prin slujba apostolului: Mai întâi să le deschidă ochii. Niciun om nu crede cu ușurință că este un păcătos înaintea lui Dumnezeu. De la sine nimeni nu cunoaște harul lui Dumnezeu, care a pregătit o cale, ca noi să ne împăcăm cu El. Această cale este arătată de Dumnezeu prin Evanghelie. Apoi urmează al doilea pas: să se întoarcă de la întuneric la lumină. Aceasta înseamnă a recunoaște sentința lui Dumnezeu asupra omului și a face o întoarcere spre El.

Cine face aceste lucrări primește, prin credința în Isus Hristos, iertarea păcatelor.

Prin moartea de pe cruce, Mântuitorul a isprăvit lucrarea de iertare, care era necesară, pentru ca omul să se poată apropia de Dumnezeu. Astfel, cei ce cred din inimă primesc o moștenire veșnică, pacea cu Dumnezeu, viața veșnică și toate binecuvântările rezultate în urma credinței. Se numără și cititorul printre acești oameni fericiți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.