4 IANUARIE VIATA PRIN CREDINțĂ

0
36

“Toți aceștia “¦ au fost lăudați pentru credința lor” (Evrei 1139}

De multe ori se face referire la Evrei capitolul 11 ca la “eroii credinței”. Sunt pomenite două categorii. Prima categorie “au scăpat de ascuțișul săbiei” (Evrei 11:34). A doua categorie “au murit uciși de sabie” (Evrei 11:37). Tuturor ne-ar plăcea să facem parte din prima categorie, dar Biblia spune că ambele grupuri “au fost lăudate pentru credința lor” (Evrei 11:39). Mesajul parafrazează acest verset: “în credință au murit toți aceștia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite: ci doar le-au văzut și le-au urat de bine de departe” (Evrei 11:13). Credința lor i-a ținut focalizați pe țintă!

Uneori credința este un instrument al schimbării; alteori este un mijloc de supraviețuire. Este ceea ce ne dă tenacitatea de a ne încrede în Dumnezeu, când voia Lui pare că se bate cap în cap cu voia noastră. Deseori, credința este perfecționată mai mult atunci când lucrurile nu se schimbă decât atunci când lucrurile se schimbă. Nu îți trebuie credință pentru ce poți vedea sau pentru ce ai obținut deja; ai nevoie de credință când viața nu are nici un sens, când nu poți expli­ca de ce mor copiii de cancer sau de ce ți-ai pierdut locul de muncă, de ce căsnicia nu merge, de ce prosperă cei răi, de ce suferă cei neprihăniți sau de ce cei buni nu primesc mângâiere.

Noi credem că există un singur rezultat bun ““ cel pe care ni-l dorim. Nu, noi trebuie să ne încredem în caracterul și în planul lui Dumnezeu, în ceea ce este și face El. Trebuie să-L vedem la lucru în orice situație ne apare în cale. Și chiar dacă nu putem, trebuie să ne încredem în El știind că “toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce Iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:28) Ai înțeles? Totul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.