31 MARTIE – DESCOPERĂ-TI DARUL

0
49

-“Darurile unui om ii fac loc, și-i deschid intrarea înaintea celor mari” (Proverbe 18:16)-

Evrei capitolul 11 este adesea considerat “galeria credinței”. Se menționează două grupuri. Primul grupul, cei care “au scăpat de ascuțișul săbiei” (Evrei 11:34). Al doilea grup, cei care “au murit uciși de sabie” (Evrei 11:37). Tuturor ne-ar plăcea să facem parte din primul grup, dar Biblia spune că ambele grupuri “au fost lăudați pentru credința lor” (Evrei 11:39). Mesajul se poate parafraza astfel: “acești oameni ai credinței au murit fără să primească ce le-a fost promis, dar totuși crezând. Cum au putut? Ei au văzut promisiunea de la distanț㔦” (Evrei 11:13). Credința lor i-a ținut concentrați!

Uneori credința este un instrumental schimbării; alteori este un mijloc de supraviețuire. Este ceea ce-ți dă tenacitatea de a te încrede în Dumnezeu când voința Lui pare să se bata cap în cap cu a ta. Deseori credința ta este desăvârșită mai mult pând lucrurile nu se schimbă decât atun­ci când se schimbă. Nu ai nevoie de credință pentru ceea ce vezi sau pentru ce ai atins deja; ai nevoie de ea când viața nu mai are sens, când nu poți explica de ce mor bebelușii, sau de ce îți pierzi locul de muncă, ori când căsnicia nu merge, sau când cei răi prosperă, ori când cei buni mor, sau când cei neprihăniți suferă, ori când cei buni nu au parte de alinare. Credem că există un singur rezultat bun, acela pe care îl dorim noi. Nu, noi trebuie să ne încredem în caracterul și în planul lui Dumnezeu; în ceea ce este El și în ceea ce face El.

Trebuie să-L vedem la lucru în orice ni se ivește în cale. Si chiar când nu-L vedem, trebuie să ne încredem în El, știind că “toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celor ce sunt chemați după planul Său” (Romani 8:28). Ai înțeles? Toate lucrurile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.