31 Martie

0
33

“Ascultă, fiule, îndrumările tatălui tău, și nu lepăda învățăturile mamei tale. Căci ele sunt o cunună plăcută pe capul tău, și un lanț de aur la gâtul tău.” Prov.1:8-9 ) (trad. Engl.)

Ieri am învățat că familiile înțelepte umblă în frica lui Dumnezeu și îl onorează pe Domnul. Astăzi vom vedea că familiile înțelepte înțeleg și valoarea ascultării.

Ca părinți, este foarte important să-i învățați pe copii voștri să vă asculte, pentru că pe măsură ce vor învăța să asculte de voi, vor învăța să asculte și de Dumnezeu.

Versetul biblic de astăzi ne prezintă două căi prin care putem să-i conducem pe copii la ascultare. Acestea sunt: “îndrumare” și “învățare!”

Cuvântul îndrumare își are rădăcina într-un termen ebraic care include ideea de sfătuire, atenționare și corectare. Taților, eu cred că aceste responsabilități definesc rolulpe care voi trebuie să-l aveți în familie.

A fi fermi în îndrumare înseamnă a fixa reguli rezonabile și granițe clare, pentru care, atunci când nu sunt respectate să se aplice o disciplină potrivită.

Cuvântul învățătură, pe care îl găsim în versetul de astăzi, descrie lucrarea pe care trebuie să o facă în căminul ei mama. Acest cuvânt înseamnă a antrena sau a zidi convingeri. Cu alte cuvinte, este datoria mamelor să-i învețe pe copii lor și să-i crească pentru a deveni ceea ce Dumnezeu așteaptă de la ei.

Această slujire poate fi asemănată cu cea a unei păsări care hrănește un cuib plin de puișori. Când vine vremea ca acesti pui să zboare, mama le strică cuibul. Apoi își întinde aripile și-i ia pe fiecare pe aripile sale, antrenându-i până când aceștia învață să zboare!

De aceea, întrebarea mea pentru voi, părinților, în această zi este: îi îndrumați și îi învățați pe copiii voștri? Prin ceea ce faceți, îi învățați să vă asculte ?

Dacă veți reuși să-i ajutați să vă asculte acum pe voi, într-o zi, ei vor fi gata să-L asculte și pe Dumnezeu!

O FAMILIE ÎNțELEAPTĂ CUNOAȘTE VALOAREA ASCULTĂRII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.