31 Mai

0
32

“Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfînt, fiți și voi sfinți în toată purtarea voastră.” 1 Pet.1:15

Scopul pe care îl urmaresc multi crestini în aceste zile este doar sa fie sanatosi si fericiti. Desi nu-i nimic gresit cu aceasta, ma întreb oare cîti crestini mai doresc sa traiasca si o viata sfînta?

Cu toate ca despre sfintenie este mult mai usor sa vorbesti, decît s-o traiesti, a avea o viata sfînta ar trebui sa fie obiectivul suprem al fiecarui urmas al lui Hristos. Fiindca Hristos ne-a chemat sa fim sfinti si fiecare domeniu al vietii noastre sa-l supunem autoritatii domniei si stapînirii Sale, ar trebui ca fiecare dintre noi sa avem o dorinta înfocata pentru a ne conforma Cuvîntului Lui Dumnezeu, pe care sa-l aplicam în trairea de fiecare zi.

Acest lucru implica mai mult decît o lectura a Bibliei , sau decît a asculta Cuvîntul lui Dumnezeu predicat. Nu-i asa ca sînt oameni care desi sînt gata sa asculte totul, nu fac nimic, pentru a împlini ceea ce au auzit? Cu durere trebuie însa sa spun ca aceasta este si atitudinea pe care si multi crestini o au fata de Sfînta Scriptura. Acestia desi stiu Cuvîntul lui Dumnezeu și îl citeaza adesea, nu sînt gata sa asculte ceea ce Dumnezeu le-a vorbit sau sa puna în practica tot ceea ce au auzit.

Vechea cîntare crestina spune: “asculta si împlineste, fiindca nu exista o alta cale prin care sa poti fi fericit cu Isus!” Nu-i asa ca desi am cîntat aceasta cîntare de mii de ori, n-am luat în serios cuvintele pe care le-am rostit, cautînd a le împlini?

Dumnezeu ne spune prin Cuvîntul Sau ca El îi va binecuvînta doar pe cei care asculta si împlinesc ceea ce El le spune. De aceea, tu si cu mine ar trebui sa ne încredem în Dumnezeu, ascultînd si împlinind în fiecare domeniu al vietii noastre tot ceea ce El ne-a spus.

Are El stapînire asupra vietii tale, asupra modului cum vorbesti, cum reactionezi fata de împrejurari, cum îti îndrumi familia, cum îti desfasori afacerile si chiar asupra modului cum îti conduci masina?

A asculta de Hristos nu este întotdeauna usor, dar facînd lucrul acesta vei ajunge asemenea Lui. De aceea, în aceasta zite încurajez sa te rogi înaintea lui Dumnezeuspunîndu-i : “Doamne, te rog sa ma ajuti sa fiu sfînt, dupa cum si tuesti sfînt. Amin!”

SFINTENIA NU ÎNSEAMNA NUMAI A AUZI CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU, CI MAI DEGRABA A-L ÎMPLINI ÎNTOCMAI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.