31 Iulie – “NU TE DEPĂRTA!”

0
42

Trebuie să ne ținem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtați de ele” (Evrei 2:1)
Biblia spune: “Trebuie să ne ținem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtați de ele “¦ cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători față de o mântuire așa de mare?” (v. 1 & 3).

Să remarcăm cuvintele “a se depărta” și “a fi nepăsător”. Aceste cuvinte ar trebui să declanșeze un semnal de alarmă! Declinul lui Samson s-a petrecut atât de încet, încât nici nu și-a dat seama că se întâmplă. Ca și cum ai apăsa pe un buton, el s-a obișnuit să ia putere de la Dumnezeu și să învingă orice dușman și orice obstacol. Dar păcatul și slăbiciunea au dus la nimicirea lui.

Când Dalila a spus: “Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Și el s-a trezit din somn și a zis: “Voi face ca și mai înainte, și mă voi scutura”. Nu știa că Domnul Se depărtase de el. Filistenii l-au apucat” (Judecători 16:20-21).

Când îl neglijezi pe Dumnezeu, începi “să te depărtezi”. Rugăciunile tale nu mai sunt la fel de eficiente. Nu mai reprezinți o influență a neprihănirii pentru cei din jurul tău. Aluneci în vechile obiceiuri.

Refuzi să-i ierți pe cei ce te-au ofensat. Nu mai încerci să-ți repari greșeala față de cei pe care i-ai rănit. Începi să faci lucrurile avantajoase și care nu necesită efort, în loc să faci ceea ce e bine.

Toate acestea sunt semne că trebuie să-ți faci un control spiritual. Roagă-L pe Dumnezeu, astăzi, să-ți scoată la lumină acele atitudini, activități și relații pe care trebuie să le schimbi și începe să le smulgi afară din viața ta.

Vestea bună este că atunci când asculți de Cuvântul lui Dumnezeu și de călăuzirea Duhului, îți recapeți vitalitatea spirituală și Dumnezeu te poate folosi mai eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.