31 Ianuarie-NU TE MAI COMPARA CU CEILAțI!

0
32


“Ei, prin faptul că se măsoară cu ei înșiși”¦ sunt fără pricepere”
(2 Corinteni 10:12)

Ești prea ocupat cu analizarea defectelor tale încât nu mai ai timp să-ți apreciezi calitățile? Sau ești atât de prins în evaluarea celorlalți încât nu mai prețuiești ceea ce ți-a dat Dumnezeu? Dumnezeu nu a dorit niciodată să te compari cu nimeni. “Dacă trăim prin Duhul, să și umblăm prin Duhul. Să nu umblăm după o slavă deșartă, întărâtându-ne unii pe alții, și pizmuindu-ne unii pe alții” (Galateni 5:25-26).

Când faci comparații, subînțelegi faptul că Dumnezeu a greșit când te-a creat așa cum ești. Mai mult, îi lași pe alții să-ți definească valoarea și le dai control asupra stimei tale de sine. E o putere prea mare pe care să i-o dai cuiva! “Tot așa, și noi, care suntem mulți, alcătuim un singur trup în Hristos; dar, fiecare în parte, suntem mădulare unii altora. Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat: cine are darul proorociei, să-l întrebuințeze după măsura credinței lui” (Romani 12:5-6).

Zidește pe darurile pe care ți le-a dat Dumnezeu și nu mai râvni la ce au alții. Dumnezeu te-a făcut așa cum a dorit să fii, te-a răscumpărat și te-a chemat să împlinești planurile Lui pentru viața ta. Până nu încetezi să te mai compari cu ceilalți, nu vei fi în stare să dai naștere darurilor pe care le-a pus în tine.

Așa că mulțumește-I pentru că te-a făcut așa cum ești și crede că El te transformă zi după zi în persoana pe care o dorește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.