31 Ianuarie

0
48

” Isus s-a uitat tinta la ei si le-a zis: “Lucrul acesta este cu neputinta la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru ca toate lucrurile sunt cu putinta la Dumnezeu.” Marcu 10:27

In cartea sa :”Victorie asupra Întunericului”, Neil T. Anderson, descrie viata unei fetite care s-a nascut cu probleme majore de sanatate. Aceasta avea o stare de paralizie care i-a afectat piciorul stîng. Deoarece s-a nascut într-o familie crestina numeroasa, cînd fratii si surorile ei alergau si se jucau prin curte, ea trebuia sa mearga sprijinita de cîrje, intrebind-o deseori pe mama ei:

“Voi putea sa pasesc vreodata singura si sa ma joc ca ceilalti copii ? ” “Trebuie sa ai credinta” i-a raspuns mama. “Daca vei crede din toata inima ta, atunci Dumnezeu îti va împlini aceasta dorinta!”

Ascultînd-o pe mama ei, fetita a început sa creada în Dumnezeu si sa exerseze în fiecare zi cu si mai multa constiinciozitate toate exerciitiile de recuperare. Intr-o zi a lasat cîrjele si a început sa mearga sprijinindu-se de fratii si surorile sale.

La aniversarea vîrstei de 12 ani, ea i-a surprins pe parinti si pe doctorul care o îngrijea, cînd a pasit prin camera în jurul lor, fara nici un ajutor, iar din acea zi nu si-a mai luat cîrjele niciodata.

Dorinta ei a fost sa joace baschet . A început sa mearga la antrenamente si sa se pregateasca împreuna cu sora sa mai mare. Într-o zi a cerut antrenorului sa-i permita sa se antreneze zilnic cu zece minute mai mult decît celelalte colege.

La început, antrenorul a crezut ca ea glumeste. Vazînd-o insa foarte serioasa, i-a acceptat provocarea . Lucrînd din greu, într-un an de zile a ajuns sa fie cea mai buna din echipa.

În timpul campionatului scolar de baschet, unul dintre antrenori a observat abilitatile ei exceptionale si a încurajat-o sa se înscrie în concursul pentru alergari. Dupa multe antrenamente, ea a început sa cîstige în competitiile locale, ajungînd foarte repede si în fazele nationale.

La vîrsta de 16 ani, a ajuns sa fie cea mai rapida alergatoare din SUA. Iar la Jocurile Olimpice din Australia, a facut parte din echipa care a cîstigat la stafeta de 400 m.

Patru ani mai tîrziu, la Roma, a cîstigat la 100m si 200 m. Iar împreuna cu colegele ei de la stafeta de 400 m a realizat un nou record mondial. În acelasi an lui Wilma Rudolph, i s-a oferit premiul pentru cel mai bun sportiv amator din SUA. Credinta si munca ei asidua i-au fost astfel rasplatite.

Sunt oameni care din cauza situatiei în care au ajuns, s-au resemnat si nu mai încearca nimic. Credinta însa ne da putere si ne motiveaza sa facem lucruri la care nici nu ne-am gîndit. De aceea cu ajutorul lui Dumnezeu , putem împlini lucruri pe care altadata le consideram imposibile.

Rugaciune: Doamne Isuse; mareste-mi masura credintei din inima mea si ajuta-ma ca tot ce fac, sa fie spre gloria Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.