„Aduceți-vă aminte de nevasta lui Lot” (Luca 17:32)

Înainte ca Dumnezeu să distrugă orașul Sodoma, El a trimis doi îngeri ca să-l salveze pe Lot și pe familia lui de la pieire. Instrucțiunile pe care le-a primit au fost clare: „să nu te uiți înapoi și să nu te oprești în vreun loc din câmpie: scapă la munte, ca să nu pieri…. Nevasta lui Lot s-a uitat înapoi și s-a prefăcut într-un stâlp de sare” (Geneza 19:17, 26).

Domnul Isus a reamintit această povestire în câteva cuvinte: „Aduceți-vă aminte de nevasta lui Lot”, lată două lecții pe care trebuie să le înveți și să nu le uiți:

1) Nu privi înapoi cu jind la vechile tale plăceri si idealuri păcătoase. Promisiunea pe care ți-ă făcut-o atunci păcatul a fost falsă și la fel este si acum. „Fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naștere păcatului; și păcatul odată făptuit, aduce moartea. Nu vă înșelați prea iubiții mei frați” (lacov 1:14-16).

2) Uită-te doar la Isus. Cei doi gineri ai lui Lot nu au dat atenție mesajului îngerilor sau rugăminții socrului lor, așa că au rămas în urmă, Poate de aceea soția lui Lot s-a uitat înapoi. Dar a fost un lucru fatal atunci și este fatal și acum. Nu te bălăci în regretele trecutului tău.

Nu mai rămâne blocat la injuriile care ți s-au adus de către alții, la-ți ochii de pe oglinda retrovizoare și ațintește-ți privirea asupra drumului care îți stă în fața. Dumnezeu ti-a pregătit lucruri extraordinare; La aceasta se rezumă lupta din viața ta. Domnul Isus l-a numit pe Satan „hoț” (vezi loan 10:10). El ti-a furat deja prea multe; nu-l măi lăsa.

Astăzi dedică-ți viața lui Hristos și vezi cum vor începe binecuvântările Lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.