31 DECEMBRIE – FORMAREA DE BĂRBAT! SI FEMEI PENTRU DUMNEZEU (4)

0
43

– “Poruncile acestea “¦ să le întipărești în mintea copiilor tăi” (Deuteronom 6:6-7) –

Învată-i pe copiii tăi să facă fată ispitei. Spune-le să se aștepte la ea și să nu fie copleșiți de cât de des se confruntă cu ea. “Fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit” (lacov 1:14). Copiii tăi trebuie să știe cum să facă fată la două surse puternice de ispită. Prima, ispita în domeniul păcatului sexual. Televizorul și internetul fac ca totul, de la normalitate la perversiune, să fie la fel de disponibil precum oxigenul, momindu-i să experimenteze prin comportamente ce distrug sănătatea, relațiile și viata. Și ei au nevoie de mai mult decât de o scurtă discuție jenantă despre relații intime. Învață-i devreme, regulat și clar.

“Fiule “¦ buzele femeii străine strecoară miere “¦ dar la urmă este amară ca pelinul, ascuțită ca o sabie cu două tăișuri “¦ pașii ei dau în locuința morților”¦ depărtează-te de drumul care duce la ea “¦ ca nu cumva să gemi, la urmă, când carnea și trupul ti se vor istovi” (Proverbe 5:1-11).

Solomon a spus-o răspicat pentru copiii lui. Fă la fel. A doua, ispita în domeniul dependențelor. Din nou Solomon este pregătit pe poziție. “Ale cui sunt vaietele? Ale cui sunt oftările?”¦ neînțelegerile? .. plângerile?”¦ rănirile fără pricină?”¦ ochii roși? Ale celor ce întârzie la vin, și se duc să golească paharul cu vin amestecat” (Proverbe 23:29-30).

Viața unui dependent nu este distractivă! “Pe urmă ca un șarpe mușcă “¦ Ochii ți se vor uita după femeile altora, și inima îți va vorbi prostii” (v. 32-33). Nu-I lăsa pe vrăjmaș să-ți amăgească copiii. Roagă-te cu credință, pune în inima lor Cuvântul Său care schimbă viața, crede-L pe Dumnezeu și privește cum lucrează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.