30 Septembrie – CUM ESTE RELAțIA TA CU DUMNEZEU ? (3)

0
63


– “Nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis”
(loan 5:30) –

Al treilea lucru ce descrie relația lui Hristos cu Tatăl Său este ascultarea. Domnul Isus a spus: “judec după cum aud; și judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis”. Domnul Isus nici nu a luat în considerare, nici nu a consultat voia Lui în această privință. Ci El s-a concentrat ca un laser pe un singur lucru ““ să facă voia lui Dumnezeu, nici mai mult, nici mai puțin. Să remarcăm cuvintele “după cum aud”. Când ai auzit ceva de la Dumnezeu, discuția s-a terminat; e timpul să acționezi. Dumnezeu nu se va răzgândi, așa că va trebui ca tu să te răzgândești și “să te conformezi.

Când îl faci pe Domnul Isus Domnul vieții tale, renunți la trei drepturi fundamentale:

a) Cât te va costa;
b) Unde te va duce;
c) Măsura în care te va schimba.

Pentru a te bucura de o relație cu Domnul Isus similară cu cea pe care a avut-o El cu Tatăl, acesta e prețul! Poate spui: “Pare foarte solicitant”. Da, dar e și foarte protector. Când Dumnezeu a spus poporului Său să facă ceva, El le-a spus și de ce: “ca să fiți fericiți” (Deuteronom 5:33, 6:3, 12:28). Dumnezeu nu încearcă să te facă să nu te simți în largul tău, să-ți îngreuneze viața sau să te pună într-o cămașă de forță.

El este un Tată care dorește numai ce e mai bun pentru copiii Lui. Nu e ceea ce dorește orice părinte bun? Deci când umbli în ascultare, vei obține ce e mai bun de la Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.