30 Septembrie

0
48

” Niciunul nuva mai învata pe aproapele, sau pe fratele sau , zicând: “cunoaste pe Domnul!” Caci toti ma vor cunoaste , de la cel mai mic pâna la cel mai mare, zice Domnul , caci le voi ierta nelegiuireasi nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele lor.” Ier.31:34

În ziua de 4 august 1735, în New York,  s-a petrecut un eveniment dramatic din Istoria Statelor Unite . În acea zia fost programata judecarea ultimului apelpentru Peter Zenger.

 Acesta era un emigrant neamt, ce conducea un ziar localîn care a început sa publice mai multe articole despre faptele de coruptie ale guvernatorului New Yorkului de atunci, Williams S. Cosby.

 Cu câta încercat mai mult guvernatorulsa atace ziarul care îi divulga afacerile necinstite, cu atât mai mult Peter Zenger apublicat articole tot mai doveditoare pentru actele de coruptie aleacestuia. 

 Pentru ca nu reusea sa-l opreasca, guvernatorul a aranjat întemnitarea ziaristului.  Timp de 9 luni de zile, Zenger a fost judecat pentrucalomnie si publicarea de articole denigratoare la adresa autoritatii.

 La acel ultim proces, întreg completul dejudecata era format din oameni ai guvernatorului, care primisera ordinul sa-l gaseasca pe Zenger, vinovat. Hotarârea completului de judecata parea iminenta, iar Zenger nu mai avea nici o sansa de a fi achitat.

 Cînd însa a început ultimul proces în care Zenger,  fara aparator pareao victima sigura,  din sala a pasit în fataun domn îmbracatfoarte elegant.

Acesta a mers la completul de judecata, anuntând ca se ofera sa-l apere pe inculpat.  În acele momente s-a facut o mare liniste, pentru ca toti au recunoscut ca acel domnera Andrew Hamiltton, un membru marcant al consiliului din Pennsylvania si cel mai vestit avocat dinlumea noua.

 În timpul apararii, Hamiltton a admis faptul ca Zenger este redactorul articolelor publicate în ziarul pe care acesta îl conducea, dar a cerut completului sa respecte dreptul fiecaruia de-a spune si publica adevarul si a combate coruptia, indiferent de cine este persoana care a comis-o.

 În urma apararii sale, Zenger a fost achitat !

Aceasta întîmplare este o buna prefigurare a ceea ce s-a întâmplatdin punct de vedere spiritual , cu fiinta umana.Toti oamenii trebuie sa fie judecati datorita pacatelor comise. Iar plata pacatelor este moartea.În momentulîn care pentru om nu mai era nici o nadejde de scapare, Isus Hristos, marele Avocat, a pasitîn istorie, pentrua ne apara. El nu numai ca ne-a luat partea , dar asi platit pentru noi.


Rug. Doamne Isuse; îti multumesc capentru a fi gratiat si socotit fara vina, ai platit si vina pactului meu. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.