„Puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Corinteni 12:9)

Dacă descoperi că ai dorința excesivă de a controla, încearcă să faci aceste trei lucruri:

1) In loc să te temi de ineficacitatea ta. accept-o ca pe o calitate. Ea te ajută să experimentezi puterea lui Dumnezeu. „Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Dă-te la o parte și fă-l loc lui Dumnezeu!

2) Spune-i lui Dumnezeu nevoia ta. Regele losafat și-a dat seama că armatele sale erau insuficiente pentru armatele invadatoare. Așa că el s-a rugat: „O, Dumnezeul nostru, nu-i vei judeca Tu pe ei? Căci noi suntem fără putere înaintea acestei mari mulțimi, care înaintează împotriva noastră, și nu știm ce să facem, dar ochii noștri sunt îndreptați spre Tine!” (2 Cronici 20:12).

Care este sfârșitul istoriei sale? Unul miraculos! Armatele invadatoare s-au distrus una pe alta, iar armata lui losafat nu a trebuit să lupte deloc. Cele mai mari minuni vor avea loc când tu te simți neputincios dar crezi că Dumnezeu va interveni.

3) Meditează la versetele care vorbesc despre suveranitatea lui Dumnezeu si despre inutilitatea încercării de a-ți controla singur viața. „Se aruncă sorțul în poala hainei, dar orice hotărâre vine de la Domnul” (Proverbe 16:33). „Omul face multe planuri în inima lui, dar Hotărârea Domnului, aceea se împlinește” (Proverbe 19:21). „El face ce vrea cu oastea cerurilor și cu locuitorii pământului, și nimeni nu poate să stea împotriva mâniei Lui, nici să-l zică:,, Ce faci?” (Daniel 4:35).

„în El am fost… rânduiți mai dinainte, după hotărârea Aceluia, care face toate după sfatul voiei Sale” (Efeseni 1:11).

Relaxează-te și începe să te încrezi în Dumnezeu – El știe ce face și are în inimă cele mai bune interese pentru viața ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.