30 Mai-CÂT DE BINE ÎL CUNOȘTI PE ISUS?

0
82

“Nu M-ai cunoscut”¦” (Ioan 14:9)

între Domnul Isus și Filip a avut loc o discuție interesantă. Când Filip a spus: “Doamne “¦ arată-ne pe Tatăl”¦”. Isus i-a zis: “De atâta vreme sunt cu voi, și nu M-ai cunoscut, Filipe?” (v. 8-9).

Aici există o lecție pentru fiecare dintre noi. Poți merge la biserică cu regularitate, poți sluji în comitet și să cânți în cor și cu toate acestea să nu-L “cunoști” pe Domnul. Pentru a cunoaște pe cineva cu adevărat, trebuie să petreci timp cu acea persoană, să-ți împărtășești gândurile și să-ți deschizi inima. Cu alte cuvinte, relația trebuie să fie prioritatea ta principală. Ceea ce citești tu acum se numește “devoțional”, deoarece scopul lui este să te aducă în punctul în care să-l fii devotat lui Hristos mai mult decât oricărui alt lucru, însemnă oare că trebuie să neglijezi celelalte lucruri? Nu, de fapt, toate celelalte domenii din viața ta vor fi în acord cu voia Lui.

Biblia spune: “El Și-a arătat căile Sale lui Moise, și lucrările Sale copiilor lui Israel” (Psalmul 103:7). Poporul Israel a cunoscut faptele lui Dumnezeu deoarece ei erau observatori, pe când Moise l-a cunoscut căile pentru că era apropiat de El. Poporul Israel a văzut ce a făcut Dumnezeu; Moise a fost destul de aproape să-l înțeleagă gândurile și motivul pentru care face ce face.

De trei ori l-a întrebat Domnul Isus pe Petru: “Mă iubești?” (Ioan 21:15). De două ori Petru a răspuns: “Da!”. A treia oară, frustrat de această întrebare, el a răspuns: “Doamne, Tu toate le știi; știi că Te iubesc” (v. 17).

Să remarcăm cuvintele: “Doamne, Tu toate le știi”. Pe alții îi poți păcăli ba chiar și pe tine însuți, dar Domnul știe calitatea dragostei tale pentru El. Astăzi, dorința Lui e să te atragă mai aproape de El. Ești disponibil?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.