30 Iunie

0
48

“V-am scris parintilor , fiindca ati cunoscut pe Cel ce este de la început .V-am scris tinerilor , fiindca sunteti tari , si Cuvântul lui Dumnezeu ramâne în voi , si ati biruit pe cel rau. ” I Ioan 2:14

 În cartea sa :” o zi din viata lui Ivan Denisovici”, Alecsandru Soljenitzen, a demonstrat cât de mareeste puterea Cuvântului lui Dumnezeu printr-o întâmplare pe care a trait-o în lagarul comunist.

 Unul dintre prizionerii care era închis împreuna cu el în lagarele Sovietice, parea sa nu fie zdrobit de povara suferintelor si-a torturii pe care o înduram în fiecare zi.  Desi trecusera multi ani de la încarcerare, acel prizioner era proaspat si plin de încredere, iar pe buze avea un zâmbet fermecator todeauna .

Dorind sa-i afle secretul vietii, Soljenitzen carel-a urmarit maiîndeaproape,  a observatca acest întemnitat  îsi scoate în fiecare seara dintr-un chimir de piele , niste foi de hârtie. Înainte ca lumina din celula lor sa se stinga,prizionerul îsi desfacea foile ce scapasera de perchezitie ca prin minune ,cu o deosebita reverenta si citea ce era scris pe ele.

 Pe aceste foi de hîrtie erau scrise versete din Sfânta Scriptura.  Secretul puterii acestui om era Cartea Vietii. Întarit de mesajul ei, prizionerul a ramas neclintit chiar si în mijloculcelor mai grele încercari din spetele Cortinei de Fier.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa pretuiesc CuvântulTau , sa-l citesc si sa-l strâng în inima mea, pentru ca si viata mea sa fie plina de prospetime. Amin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.