30 August

0
31

“Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvîrșită.” Rom.12:2

Unul dintre cele mai bune modalitati prin care ne putem reînnoi mintea este prin memorarea Cuvîntului lui Dumnezeu, pe care sa-l aplicam apoi la toate situatiile prin care trecem.

De exemplu: daca te îngrijorezi de circumstantele vietii, aminteste-ti Mat.6:25-26 “De aceea vă spun: Nu vă îngrijorați de viața voastră, gîndindu-vă ce veți mînca, sau ce veți bea; nici de trupul vostru, gîndindu-vă cu ce vă veți îmbrăca. Oare nu este viața mai mult decît hrana, și trupul mai mult decît îmbrăcămintea? Uitați-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră, și nici nu strîng nimic în grînare; și totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sînteți voi cu mult mai de preț decît ele?

Daca urmeaza sa iei o decizie importanta, aminteste-ti: Prov.3:5-6:” Încrede-te în Domnul din toată inima ta, și nu te bizui pe înțelepciunea ta! Recunoaște-L în toate căile tale, și El îți va netezi cărările.”

Odata ce ai memorat un verset din Scriptura, te îndemn sa-ti amintesti de el si sa-l aplici în viata ta în momentele de criza. Foloseste-te de aceste versete pentru ca în situatia prin care treci sa poti gasi putere si calauzire. Sa nu uiti niciodata ca pentru a fi înviorat de Cuvîntul lui Dumnezeu care are un raspuns pentru problemele tale, înseamna mai mult decît a citi un verset din Scriptura de aici sau de acolo.

Daca dorim aceasta înviorare, trebuie sa ne rezervam mai întîi un timp pentru a studia Cuvîntul lui Dumnezeu, pentru a-i întelege mesajul si apoi, pentru a aplica acest mesaj la situatiile prin care trecem.

De aceea, în aceasta zi as dori sa te îndemn sa-ti faci timp zilnic pentru a citi Cuvîntul lui Dumnezeu, iar aceasta îndeletnicire sa-ti devina un obicei.

Daca vei învata un verset din Scriptura în fiecare saptamîna si vei depune efortul pentru a te conforma adevarului pe care Dumnezeu ti l-a descoperit, vei avea posibilitatea sa-L cunosti mai bine pe Dumnezeu si sa gasesti un raspuns practic pentru problemele cu care te confrunti.

PENTRU A GASI ÎNTARIRE SI CALAUZIRESPIRITUALA ÎN PROBLEMELE CU CARE TE CONFRUNTI, FA-TI UN OBICEI DIN A ÎNVATA VERSETE DIN SCRIPTURA SI A LE APLICA PRACTIC ÎN VIATA DE FIECARE ZI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.