29 Octombrie

0
42

” si toti au baut aceeasi bautura duhovniceasca , pentru ca beau dintr-o stînca duhovniceasca, ce venea dupa ei ; si stînca era Hristos .” I Cor. 10:4

În una dintre cartile sale Denis Waitley, a povestit despre o stînca de un milion de dolari !

Într-un an la sfîrsitul lunii februarie, în sudul Californiei ploile n-au contenit timp de aproape doua saptamîni. Apa a îneput sa smulga de pe povîrnisul muntelui bucati tot mai mari de stînca care afectau casele si autostrada de la poalele muntelui . În acele zile locuitorii din Malibu s-au uitat spre munte cu mai mare atentie si au identificat o stînca care era acolo chiar înaite de asi fi construit ei casele lor luxoase.

Acum însa au vazut stînca a fi un mare pericol . De aceea au alertat autoritatile anuntîndu-le ca stînca poate cauza pagube majore daca ar fi dislocata de apa de ploaie. Un proprietar al unei case de la poalele muntelui a trimis o telegrama la Departamentul Transporturilor din California, în care îi facea responsabili de toate urmarile în cazul în care aceasta stînca s-ar prabusi peste case.

Aceasta telegrama a pus înregul departament în actiune. Acesta a hotarît sa antreneze toti factorii responsabili penru a muta stînca din locul ei. Pentru efectuarea acestor lucrari ce se estimau la valoarea de 92.000 de dolari, a fost angajata o companie de constructii de drumuri .

Toata lucrarea se estima a fi realizata în numai cîteva ore . Pentru ca nu era nici o cale de acces spre acea stînca , utilajele grele nu puteau fi folosite. De aceea s-a folosit un elicopter care urma sa traga stînca cu o plasa de fier. La acel eveniment s-au adunat o multime de reporteri si cameramani, care urmau sa transmita evenimentul în direct. Desi s-a încercat de mai multe ori , stînca nu s-a miscat din locul ei, iar plasa folosita de elicopter s-a rupt. Actiunea planificata a fi o lucrare de numai cîteva ore a esuat !

A doua zi, stînca a fost bombardata cu un jet puternic de apa , folosindu-se cele mai performante tunuri de apa ale pompierilor. Dar stînca tot nu s-a miscat ! Dupa trei zile de încercari disperate, stînca era tot la locul ei. Multimea a început deja sa se amuze facînd multe glume , iar stînca si încercarile muncitorilor pentru a o misca din loc au ajuns sa fie cel mai mediatizat eveniment al acelor zile .

La sfîrsitul celei de-a treia zi de încercari, s-a adus un cablu de otel foarte gros cu care s-a încercuit stînca. Acesta a fost legat de un sir de trei buldozere legate între ele , care ambalate la maxim au reusit sa diloce stînca. Aceasta s-a rostogolit pe povîrnisul muntelui antrenînd multe alte pietre si mult noroi.

A trecut prin plasa de protectie care a fost montata deasupra autostrazii, a rupt stîlpii si lanturile cu care aceasta era fixata si s-a oprit chiar în mijlocul autostrazii. Au mai trebuit alte trei zile de lucru în care autostrada a fost curatata si reparata pentru a fi redata circulatiei.

Cînd s-au calculat costurile cestei actiuni, dupa ce s-au inclus si reparatiile autostrazii si pierderile cauzate de întreruperea circulatiei s-a ajuns la un milion de dolari !

Pentru locuitorii din Malibu , acea stînca foarte scumpa era o mare problema; pentru noi stînca Hristos, este o mare binecuvîntare pe care o putem primi gratis .

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa-mi zidesc viata pe Cuvîntul Adevarului; stînca care nu se clatina niciodata. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.