29 Ianuarie

0
37

” De aceea dati-va si voi toate silinteleca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta cunostinta ; cu cunostinta , înfrînarea ; cu înfrînarea , rabdarea; cu rabdarea , evlavia; cu evlavia , dragostea de frati ; cu dragostea de frati , iubirea de oameni “. I Petru 1:5-7

John Maxwel , în cartea sa recenta , a povestit ceva foarte interesant despre rechini. Acesti leviatani feroce ai adîncurilor, cresc în functie de cît de mult le permite mediul înconjurator. Ciudatenia aceasta este deosebita , deoarece rechinul este unul dintre cei mai populari pesti întîlniti în marile si oceanele terei.

Rechinul, mai mult ca oricare alt mamifer acvatic, se adapteaza la conditiile mediului înconjurator. Daca prinzi un pui de rechin si-l pastrezi în captivitate, va creste proportional cu dimensiunile acvariului în care este tinut. Rechinii pot ajunge la maturitate si sa aiba lungimea de numai un metru.

Daca acestia vor fi scosi în ocean, vor creste atingînd dimensiunile lor normale potrivit speciei din care acestia provin.

Se poate observa cest fenomen si daca privim la unii dintre cei ce-L urmeaza pe Domnul Isus. Daca cei credinciosi sunt pastrati în biserica unde sunt scutiti de provocarile vietii, ramîn în starea în care sunt. Cînd acestia sunt motivati sa iasa în slujire în mijlocul lumii si se confrunta cu toate obstacolele si împotrivirile puterii întunericului, vor creste la statura spirituala ce-i va asemana tot mai mult cu Domnul Isus.

Fara aceste provocari , cei mai multi vor ramîne în starea de copil spiritual, avînd imaturitate în întelegerea si folosirea Scripturii, si a trairii prin credinta. Atunci cînd acesti crestini determinati de o dedicare personala sunt implicati într-o slujire specifica în mijlocul lumii, în statura lor spirituala vor creste în fiecare zi.

Nu cumva te-ai obisnuit cu atmosfera de acvariu ? Aici apele sunt curate, fara valuri si hrana îti este asigurata fara efort în fiecare zi. În aceste conditii nu vei creste; de aceea fii gata sa iesi la loc larg. Angajeaza-te sa schimbi lumea ta, prin ajutorul lui Hristos si vei ajunge pe noi culmi spirituale.

Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa iau în serios chemarea ta si sa traiesc o viata eroica pentru Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.