29 Octombrie – HARUL DE A FACE FATĂ PROBLEMEI

0
49

– ” ne dă un har și mai mare” (lacov 4:6)-

Nancy și Ed Huizinga se aflau în biserică la repetițiile pentru programul de Crăciun, când le- a ars casa. Nu era prima lor tragedie din anul acela. Cu trei luni în urmă, când o prietenă, o văduvă cu doi copii adolescenți, a murit de cancer, familia Huizingas i-a luat pe copii să facă parte din familia lor. Deci, când casa lor a fost distrusă de flăcări nu au pierdut doar locuința lor, ci și casa a doi copii care își pierduseră deja părinții. În săptămâna care a urmat, în timp ce scormoneau prin cenușă, au găsit o bucată de hârtie care a supraviețuit incendiului. Pe ea scria: “Mulțumiri: Știm că Dumnezeu s-a îngrijit de tot ce avem nevoie pentru fericirea noastră prezentă”.

Dumnezeu îți dă “un și mai mare har” când treci peste încercări de foc. Un învățător biblic spune: “Perspectiva noastră se schimbă când pricepem o fărâmă din scopul lui Hristos. Dă-o deoparte și totul e doar o experiență amară, îngrozitoare. Suferința vine în multe forme, dar harul Lui e mereu prezent ca să te poarte dincolo de ea. Am îndurat suficient de multe încercări ca să spun fără ezitare că numai perspectiva lui Hristos poate înlocui resentimentul cu bucuria.

Domnul Isus este piesa centrală din puzzle-ul suferinței. Dacă îl punem la locul potrivit, restul începe să capete sens”. Donna VanLiere scrie; “Când viața ne bulversează și când diagnosticul, abuzul, căsnicia eșuată, decesul sau colapsul financiar ne fac să ne plecăm pe genunchi”¦ harul spune că există mai multă dragoste după infidelitate, mai multă bucurie după un diagnostic și mai multă viață după ruina financiară “¦ harul e real, e un dar nemeritat care are puterea de a-ți schimba viața. Dar el vine cu o condiție ““ ca orice dar, trebuie să întinzi mâna și să-l primești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.