29 octombrie

0
41

“Sarpele era mai siret decît toate fiarele cîmpului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: “Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: “Sa nu mîncati din toti pomii din gradina?” Femeia a raspuns sarpelui: “Putem sa mîncam din rodul tuturor pomilor din gradina.” Dar despre rodul pomului din mijlocul gradinii, Dumnezeu a zis: “Sa nu mîncati din el, si nici sa nu va atingeti de el, ca sa nu muriti.” Geneza 3:1-3

Pentru a putea întelege mai bine ce s-a întîmplat în momentul în care pacatul a intrat în Gradina Edenului, trebuie sa întelegem ca în spatele lui Adam si al Evei se afla cineva: sarpele cel ispititor.

Satan traieste si astazi si înca ispiteste oamenii, asa cum ni se arata în Geneza 3.

Multi oameni se întreaba de unde a aparut Satan. El a facut parte din ceata îngerilor lui Dumnezeu, îngeri pe care i-a creat înca dinainte de a fi creata omenirea. La începuturi, Satan se numea Lucifer (Isaia 14:12) si era un înger puternic si stralucitor. Din pacate, el a vrut sa detina puterea si sa fie slavit, lucruri ce îi apartineau numai lui Dumnezeu.  Din aceasta cauza el s-a rasculat împotriva lui Dumnezeu. Dumnezeu a judecat mîndria lui Satan, expulzîndu-l din rai si condamnîndu-l la iad, loc despre care Domnul Isus a spus ca a fost facut pentru diavol si îngerii acestuia.

Ceea ce trebuie sa întelegem este faptul ca mîndria lui Lucifer a fost cea care a precedat si a cauzat caderea lui. S-a razvratit si a pierdut, si într-o zi va fi învins pentru totdeauna. Dar pîna atunci, el înca lucreaza aici pe pamînt.

În aceasta directie, exista doua greseli pe care le facem cu totii: fie supraestimam puterea diavolului, fie o subestimam. Ambele extreme sînt periculoase, pentru ca diavolul actioneaza subtil si siret.

În momentul în care tu te bucuri, gîndind ca nu ai de ce sa îti faci griji, el zîmbeste, pentru ca stie ca te afli în locul în care el îsi doreste sa fii. Un lucru pe care trebuie sa îl ai în vedere este ca diavolul nu are mai multa putere decît are Dumnezeu. Din acest motiv, poti sa te opui încercarii lui de a te duce la pierzare.

Astazi doresc sa te încurajez sa ramîi ferm si sa nu cazi în cursa întinsa de Satan. Opune-te diavolului si elibereaza-te din mîna lui, iar Dumnezeu îti va da puterea necesara în aceasta lupta..

TINE MINTE CA SATAN NU ESTE MAI PUTERNIC DECÎT ACELA CARE ESTE ÎN TINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.