29 Noiembrie

0
36

“Iosif, cînd a venit dimineata la ei, s-a uitat la ei; si i-a vazut tristi. Atunci a întrebat pe dregatorii lui Faraon, care erau cu el în temnita stapînului sau, si le-a zis: “Pentru ce aveti o fata asa de posomorîta azi?” Geneza 40:6-7

Nu îti place acest optimism arzator si aceasta speranta biblica manifestate de Iosif?

În pasajul de astazi îl descoperim pe Iosif manifestînd un interes autentic pentru paharnicul si pentru pitarul împaratului, oameni care aflau în aceeasi celula cu el. Probabil ca ei au gîndit în acel moment: “Oare a uitat Iosif ca sîntem la închisoare?”

În loc sa îsi plînga de mila si din cauza cirscumstantelor în care se gasea, Iosif a ales sa îi pese de altii. A început sa le puna întrebari. Sa arate interes fata de acestia. De ce? Pentru ca încercarile pe care le-a trait l-au învatat pe Iosif sa priveasca dincolo de viata sa, înspre ceilalti”¦ si mai important, a învatat sa îsi foloseasca spinii si încercarile ca nod de a-i evangheliza pe altii.

Cum am putea sa îi ajutam pe cei aflati în încercare, daca nu am trecut si noi prin aceleasi momente? Cum am putea sterge ochii umeziti, daca noi nu am plîns niciodata? Cum am putea sa îi încurajam pe cei ce jelesc, daca noi nu am avut niciodata dureri?

De aceea Dumnezeu nu foloseste aproape niciodata oamenii, decît dupa ce inimile lor au fost frînte”¦ nu îi foloseste pîna ce nu au ajuns la un moment în vietile lor cînd, încercarile si luptele proprii i-au încurajat spre a face o lucrare placuta Domnului.

În 2 Corinteni 1:3-5 ni se spune: “Binecuvîntat să fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele îndurarilor si Dumnezeul oricarei mîngîieri, care ne mîngîie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mîngîierea cu care noi însine sîntem mîngîiati de Dumnezeu, sa putem mîngîia pe cei ce se afla în vreun necaz! Caci, dupa cum avem parte din belsug de suferintele lui Hristos, tot asa, prin Hristos avem parte din belsug si de mîngîiere.”

Pentru ca eu si cu tine am experimentat bunatatea si confortul lui Dumnezeu în mijlocul durerii si în lupta noastra, putem sa îi slujim pe altii. Aceasta este o binecuvîntare în situatiile de încercare.

SLAVESTE-L PE DOMNUL PENTRU CA PRIN DUREREA TA POATE VINDECA DURERILE CELORLALTI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.