29 Martie -FII CINSTIT !

0
38


“Urmăriți ce este bine”
(Romani 12:17)

leremia scrie: “Ca o potârniche, care clocește niște ouă pe care nu le-a ouat ea, așa este cel ce agonisește bogății pe nedrept;”¦ la urmă nu este decât un nebun” (leremia 17:11). Să nu crezi că poți face ce dorești în lucrurile mici și să nu pățești nimic câtă vreme nu faci greșeli majore.

Fie că furi un leu sau un milion de lei, tot hoț ești. Dicționarul Oxford definește integritatea ca onestitate. De fiecare dată când încâlci un principiu moral, devine mai greu și nu mai ușor să ai un comportament integru. Tot ce ai făcut în trecut, inclusiv lucrurile pe care ai neglijat să le faci, ajung în faza în care te presează. De aceea, dezvoltarea integrității necesită vigilență constantă. John Morley a remarcat: “Nici un om nu se poate ridica peste limitările propriului său caracter”. Și lucrul acesta este adevărat mai ales când ești lider. Așadar:

1) Tine-ti promisiunile! Când faci o promisiune, creezi speranță. Când respecți o promisiune, creezi încredere.

2) Recunoaste-ti greșelile! Când deciziile tale nu se transformă în ceea ce ai intenționat, le datorezi oamenilor o explicație.

3) Cere-ti iertare si încearcă să faci schimbări! Când faptele tale îi rănesc pe ceilalți, trebuie să recunoști că ceea ce ai făcut a fost greșit și că îți pare rău. De obicei, lucrul acesta este foarte dureros la momentul respectiv .Nu numai că este corect să procedezi așa dar acest lucru poate scurta agonia și te poate ajuta să lași incidentul în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.